Konačno glas i trag o Izetu Hajroviću: Neigranje je učinilo svoje, fizičke promjene "paraju oči"

Nekadašnji ljubimac bh. navijača

Konačno glas i trag o Izetu Hajroviću: Neigranje je učinilo svoje, fizičke promjene "paraju oči"

Admin Čaušević

Izet Hajrović je postigao jedan od najvažnijih golova u historiji reprezentacije BiH, a danas izgleda znatno drugačije nego što je to bio slučaj u igračkim danima pošto je posljednji meč odigrao još prije 18 mjeseci. 

O Hajroviću već dugo vremena nije bilo ni traga ni glasa, a bivši reprezentativac BiH se "pojavio" danas objavom storyja na Instagramu sa svojim fitness trenerom.

Sluteći po lokaciji Hajrović je trenutno u Zurichu, švicarskom gradu gdje je svojevremeno sjajni krilni napadač i odrastao.

Hajrović trenira u društvu fitness trenera, a posljedica višesmjesečnog neigranja je evidentan višak kilograma i bucmasti obrazi. Ta fizička promjena na neki način i para oči.

Neigranje je ostavilo traga na fizički izgled bivšeg reprezentativca BiH

Prema zvaničnim podacima Hajrović je posljednji put u nekom takmičarskom meču nastupio još u 13. marta 2022. godine kada je dobio 20 minuta u porazu Arisa od Olympiacosa.

U međuvremenu nije bilo nikakvih informacija o sada 32-godišnjem fudbaleru. Jedino što je poznato je da je raskinuo ugovor sa Arisom, tj. da je bez kluba.

Oglasi

Da li je intenzivan radi u teretani najava i velikog povratka na teren? To će pokazati vrijeme, ali činjenica je da je Hajrović u takvim godinama gdje još mnogo toga može dati fudbalu.

U reprezentaciji BiH je igrao nekoliko godina, skupio 27 nastupa, ali i to je bilo dovoljno da stekne status besmrtnika zahvaljujući nezaboravnom golu Slovačkoj s kojim je bh. nacionalnom timu trasirao put na Mundijal 2014. godine.

Upravo je u to vrijeme bio na vrhuncu karijere, igrao je i za Galatasaray, a zatim Werder i Eibar. Igrati u dvije različite Lige petice definitivno nije mala stvar.

Potražite više informacija na temu Super League:

Poslije određenog pada totalno je živnuo u Dinamu, imao je jedan sjajan period igara, postigao je i neke krucijalne golove u evropskim mečevima te ga se Modri sjećaju po lijepom.

Prije dvije godine je odlučio otići u Aris, to mu je bila, ispostavilo se, najveća greška u karijeri. Još uvijek ima vremena da sve ispravi. Da li će se to desiti zavisi isključivo od njegove volje i želje.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ipak cemo pamtiti izetov pogodak protiv slovacke.
2 0
user1646074464
Ganjaj loptu,nemoj selfie više majke t
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi