Odlazi s Grbavice, ali neće ni u Grčku: Šabanadžović razmišlja o iznenađujućem transferu

Bio bi to hrabar potez

Odlazi s Grbavice, ali neće ni u Grčku: Šabanadžović razmišlja o iznenađujućem transferu

A. Čaušević

Šestomjesečni povratak Anela Šabanaždovića nije protekao baš najbolje jer su ga odmah zadesili probelmi s povredama i za sada ima dva nastupa. 

Šabanadžović se zimus vratio na posudbu u Željezničar, ali se ovog proljeća baš i nije naigrao u matičnom klubu, svemu je kumovala i nezgodna povreda zgloba.

Prema najavama iz Grčke mladi veznjak bi na ljeto mogao realizovati pomalo iznenađujući transfer. U 24. godini bi se zaputio preko bare u američki MLS.

Pred sinom legendarnog Refika Šabanađovića su najbolje fudbalske godine i eventualni odlazak u ligu gdje baš i fudbal nije na nivou evropskog se definitivno može razmišljati iznenađenjem.

Kako sada stvari stoje povremenog reprezentativca BiH do kraja sezone nećemo gledati u Željezničaru, čeka ga povratak u Atinu gdje se ne bi trebao dugo zadržati.

Za Šabanadžovića interes pokazuju Colorado i Columbus, a obzirom da je rođen u Missouriju i posjeduje američko državljansto ne bi ga vodili kao stranca.

Oglasi

Anel Šabanadžović
Anel Šabanadžović FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
2 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Bivši član svih omladinskih selekcija reprezentacije BiH ne isključuje i opciju ostanka u Evropi jer ga baš kao i zimus i dalje na radaru imaju neki klubovi iz Turske i Poljske.

Inače, Šabanadžović je za AEK vezan do 2023. godine. U klub iz grčke prijestolnice je stigao prije dvije godine gdje se nije uspio nametnuti te je uglavnom priliku čekao s klupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U MLS-u već igra jedan Bosanac i Hercegovac. Riječ je o Harisu Medunjaninu koji je prošle sedmice dobio zeleni karton, odnosno useljeničku vizu koja mu omogućava da permanentno živi u SAD-u.

Bivši reprezentativac BiH i iskusni veznjak kojeg krasi sjajna lijeva noga svoj fudbalski hljeb u Americi zarađuje već četiri godine. Sada je član Cincinnatija, a ranije je nastupao za Philadelphiju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Zahvali ocu i menadzerima , nisi ti ni za onaj Sim Bau .
5 1
Sarbit2019
Koliko je odigrao utakmica za željkana ?? HAHA
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi