Anes Hrustanović optimista pred put u Tomislavgrad: "Po pobjedu za izlazak iz zone ispadanja"
Foto: Adnan Rizvanović.

Jedan od ključnih igrača Rudara

Anes Hrustanović optimista pred put u Tomislavgrad: "Po pobjedu za izlazak iz zone ispadanja" · Intervju

Eldar Ganibegović

Iako je tekuća sezona po mnogo čemu ispodprosječna za FK Rudar Kakanj koji "visi" u borbi za ostanak u Prvoj ligi FBiH, jedan igrač se itekako izdvojio. Radi se o Anesu Hrustanoviću koji je optimista pred sutrašnju utakmicu protiv Tomislavgrada.

U okviru 23. kola Prve lige FBiH sutra je na rasporedu pet utakmica. Jedna od njih igra se u Tomislavgradu gdje će domaći Tomislav ugostiti Rudar iz Kaknja.

Tomislav je u prošlom kolu remizirao 1:1 protiv Čelika, dok je Rudar na domaćem terenu bio bolji s 3:0 od Gradine i osokoljen sigurnom pobjedom putuje Hercegovinu.

Ako pogledamo tabelu, jasno je da Tomislav u mnogo komfornijem stanju dočekuje ovaj meč. Tomislav je 4. na tabeli s 34 boda, dok je Rudar pretposljednji s 22 i bori se za ostanak u ligi.

Jedna od glavnih uzdanica Rudara biti će sigurno mladi Anes Hrustanović. U svom sivilu starijeg kakanjskog kluba, on se ove sezone uspio izdvojiti pored već na prvoligaškim terenima poznatih Kobilice, Džafića, Musića...

Bio je junak pobjede protiv Gradine. Odigrao je sjajan meč, prvo asistirao za prvi gol, pa postigao drugi, te je još jednom potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi.

Oglasi

Za SportSport je govorio pred utakmicu s Tomislavom. Prvo smo se dotakli prošle utakmice protiv Gradine.

"Veoma sam zadovoljan igrom cijele ekipe. Velika želja za pobjedom i borba na terenu doveli su nas do zaslužene pobjede protiv neugodne ekipe Gradine. Zadovoljan sam također zbog pogotka i asistencije, to će biti jedan vjetar u leđa za nastavak sezone koji će sigurno biti težak. Nadam se da ćemo nastaviti dobrom igrom na kraju doći do našeg cilja, što jeste opstanak ove godine", rekao je Hrustanović, pa najavio sutrašnji meč:

"Tomislav u utakmicu sigurno ulazi bez pritiska. Četvrti su na tabeli, ne mogu ni gore ni dolje, ali to ne smije da nas zavara. Moramo maksimalno koncentrisano ući u utakmicu i nadamo se drugoj gostujućoj pobjedi za izlazak iz zone ispadanja. Ako prenesemo zalaganje i htijenje kao što je bilo na prošloj utakmici, zasigurno će na kraju biti povoljan rezultat za nas."

Hrustanović je ove sezone propustio samo jednu utakmicu zbog suspenzije. Na preostalim utakmicama je igrao i skupio 1.758 minuta na terenu i na sebe skrenuo veliku pažnju kako klubova iz Prve lige, tako i iz WWin lige Bosne i Hercegovine.

Oglasi

"Trenutno sam fokusiran na Rudar 100%. Istina je da ima priče za interese nekih klubova. Želim do kraja sezone da ispunimo naš cilj u ovoj godini, a to jeste opstanak u Prvoj lige Federacije. Da time obradujemo naše navijače koji nas ove godine prate u velikom broju kako u domaćim utakmicama tako i gostujućim. Onda na ljeto ćemo sjesti vidjeti šta i kako dalje, sigurno da je iskorak u Premijer ligu jedna od mojih želja", kaže nam Hrustanović.

Premijer liga za njega nije nepoznanica. Za Mladost DK je upisao 24 nastupa u elitnom rangu takmičenja, gdje bismo ga mogli ponovo gledati iduće sezone.

"Znate i sami da sam bio sve dogovorio s dobojskom Slogom, pa se to izjalovilo. Bilo je tu još nekih klubova u igri, no odlučio sam se za Rudar jer ima sjajnu ekipu s odličnim pojedincima, te kako bih imao što više minuta i onda napravio idući korak. Vidjet ćemo", dodao je.

Njegov bivši klub u kojem je počeo seniorsku karijeru, Mladost, s 14 bodova je na pragu ispadanja iz Prve lige.

"Žao mi je što su u takvoj situaciji. Nadati se nekom čudu da će se izvući, pa da i sljedeće sezone gledamo gradski derbi u Kaknju. Dosta lijepih uspomena me veže za period proveden u Doboju. Kao igrač Mladosti sam bio pozivan i u mlađe kategorije reprezentacije Bosne i Hercegovine i zaista mogu reći samo sve najbolje o tom klubu."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Utakmica Tomislav - Rudar počinje sutra u 17 sati. U istom terminu igraju se još četiri utakmice. Sastaju se: 

Zvijezda - Gradina
Radnik - Jedinstvo
Mladost DK - Sloboda
Goražde - Simm Bau.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti