Veliki kiks Slobode na Tušnju, spektakularna utakmica u Gračanici
FOTO: E. Dindić

Remi Tomislava i Čelika

Veliki kiks Slobode na Tušnju, spektakularna utakmica u Gračanici

Haris Zilić

Odigrano je danas pet mečeva 22. kola Prve lige FBiH, a u ovom pregledu donosimo vam tri meča gdje je bilo dosta uzbuđenja.

Lider Sloboda je na Tušnju dočekala Radnik iz Hadžića i dosta se mučila u ovoj utakmici.

Meč koji je na papiru trebao biti lagan za Slobodu prerastao je u veoma težak i borben susret, a gosti iz Hadžića su igrali hrabro pogotovo u fazi odbrane i na kraju osvojili veliki bod, zavšreno je 0:0. Veliki kiks Slobode.

Čelik je gostovao u Tomislavgradu kod ekipe Tomislava i viđena je veoma borbena utakmica dva tima koja su u prvom dijelu prvenstvene tabele.

Na kraju je utakmica završena rezultatom 1:1. Tomislav je poveo u 30. minuti golom Branimira Šiška, a u 82. minuti Mašić pogađa za 1:1, asistirao je Vardo.

Pravi spektakl je viđen u Gračanici u duelu između Bratstva i Gornjeg Rahića gdje je možda i viđena utakmica sezone.

Oglasi

Jedna rezultatski možemo reći rasterećena utkamica za oba tima okončana je sa devet golova i rezultatom 6:3 u korist Bratstva.

FOTO: E. Dindić - Jedna od akcija sa duela na Tušnju

Rezultati, strijelci i sastavi pomenute tri utakmice:

NK Bratstvo Gračanica - FK Gornji Rahić 6:3 (Jaganjac 8', Poturalić 37'm 80', Vasiljević 53', Smajić 64', Avdagić 84'/Mehmedović 33', 66', Mahmud 77')

NK BRATSTVO: Arnautović, Sinanović, Devedžić, Husejnović, Berbić, Ćosić, Jaganjac, Smajić, Vasiljević, Kojić, Poturalić.

FK GORNJI RAHIĆ: Vasić, Dakić, Mazić, Mahmud, Čaušević, Ibrahimbašić, Softić, Kadić, Mehmedović, Čavalić, Kadrić.

Oglasi

FK Sloboda - FK Radnik Hadžići 0:0

FK SLOBODA: Muminović, Jašarević, Mujkić, Husejinović, Dilaver, Delić, Kurtalić, Hadžibeganović, Kalesić, Hadžanović, Ignjatović.

FK RADNIK HADŽIĆI: Kršić, Kovačević, Musić, Kobašević, Oputa, Konjhodžić, Nargalić, Jašarević, Kurevija, Rizvo, Sabljica.

HNK Tomislav - NK Čelik Zenica 1:1 (Šiško B. 30'/Mašić 82')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK TOMISLAV: Sabljo, Križanac, Ćerdić, Šiško D., Kim, Mamić, Bautista, Đugum, Soldić, Radoš, Šiško B.

NK ČELIK: Durmo, Bajramović, Arnautović, Vardo, Durmiš, Karalić, Mašić, Ibraković, Tabaković, Sivac, Bašić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Muho
Zahvalimo bogu i sudiji za onu pobjedu nad boljim od sebe u selu Olovu ! Ekipa koja perferira plasman u PL se je BUNKEROM 85 minuta branila od gologuze i bosonoge seljačke ekipice ! Zahvaljujući zalihama iz jesenje sezone kao i sretnim i spretnim okolnostima kao i sudijama još uvijek smo prvi ali ako ovako nastavimo oni gologuzi i bosonogi iz Olova će nas stić i! Bojim se da nam sada slijedi poraz od Mladosti pa onda na Tušnju od neugodnog Goražda, a u gostima od Rahića i Tomislava, pa onda novo centriranje na Tušnju od strane najbolje ekipe u ligi zahuktale Gračanice .. znači slijedi niz poraza i pad u ćenifu! A šta i ako se nekim čudom uspijemo plasirati u PL šta ćemo tamo raditi i pokazati sa ovim jadom i bijedom od ekipe ? Ništa, poslužiti ćemo samo za nabijanje gol razlike ozbiljnim ekipama u PL Sa isluženim i vremešnim fudbalerima u napadu ništa ne možemo napraviti protiv Zrinjskog, Borca, Sarajeva, Veleža, Širokog, Posušja...znači slijedi ponovni sunovrat u federalnu i to 100%. Ne zaboravimo da u sledećoj sezoni PL napuštaju 4. ekipe, Sloboda sa ovakvim timom, trenerom i igrom nema nikakve šanse u društvu najboljih !
0 0
Muho
Mučimo se na svakoj utakmici da damo gol i najgorim ekipama u ligi , dokaz za to su utakmice protiv Kaknja, Gradine, Banovića, Zvijezde ... na svim ovim utakmicama je bilo strašno mučenje i katastrofalno loša igra ! Okosnicu Slobodinog napada sačinjavaju fudbalski penzioneri koji su odavno trebali objesiti kopačke o klin ! Igra Slobode danas nema ni glavu ni rep a ko je za to najviše kriv nadri trener ili uprava? Mislim oboje ! "Pojačanja" koja su dovedena u proljećnjem dijelu sezone su potpuni PROMAŠAJ uprave kluba koja veze sa fudbalom NEMA ! Doveli ste stare islužene rage koje neće niko !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti