Anfield mu je jednostavno suđen: Nabil Fekir pred potpisom za Liverpool
Sjajni fudbaler će konačno potpisati veliki ugovor i napustit će Lyon u kojem je proveo kompletnu karijeru (Foto: EPA)

Ponuda od 50 miliona eura

Anfield mu je jednostavno suđen: Nabil Fekir pred potpisom za Liverpool

M. Šljivak

Nabil Fekir ovog ljeta napušta Lyon.

Ovaj 25-godišnji fudbaler, koji je kompletnu karijeru proveo u ovom francuskom timu, vjerovatno će veoma brzo postati novi član prvaka Evrope Liverpoola.

Redsi su krenuli po Fekira. Očekuje se da uskoro sve bude gotovo, a Lyon će na inkasirati 50 miliona eura.

Prošlog mjeseca iz Lyona su saopštili da neće Fekiru stajati na putu i da će ovog ljeta prihvatiti jednu od ponuda koja dođe kako bi zaradili bar nešto od njegovog transfera kada već nisu prošle godine.

"Zahvalni smo Nabilu na svemu što je dao klubu, ali imamo sporazum i moramo da ga pustimo da ode", izjavio je predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas.

Fekir je u ovoj sezoni inače odigrao 39 utakmica za Lyon i pritom je postigao 12 pogodaka uz devet asistencija.

Fekira zabolio propali transfer

Nabil Fekir je proteklog ljeta bio nadomak transfera u Liverpool. Sve je bilo dogovoreno, cijena je bila određena, ali je zapelo na ljekarskim pregledima.

Liverpool je pristao isplatiti 53 miliona eura Lyonu za Fekira, ali su se na ljekarskim pregledima pojavile zabrinutosti zbog koljena francuskog reprezentativca.

Transfer je "zakočio", Liverpool je navodno pokušao sniziti cijenu, a na kraju je sve propalo.

"Čuo sam dosta toga. Pravi razlog? To znaju samo u Liverpoolu... Takve stvari se dešavaju, to je jednostavno tako. Moramo ići dalje, sve je to u prošlosti. Potpuno sam se pomirio sa činjenicom da je taj transfer propao", rekao je Fekir ljetos.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, sada će imati šansu da zaigra na Anfieldu i sigurno da će biti pojačanje za aktuelnog prvaka Evrope.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi