Dejan Lovren napušta Anfield i seli u Seriju A?
Momak rođen u Zenici je bio često izložen žestokim kritikama zbog grešaka koje je pravio, ali nema dileme da je Lovren vrhunski fudbaler (Foto: EPA)

Gianluca Di Marzio tvrdi

Dejan Lovren napušta Anfield i seli u Seriju A?

M. Šljivak

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren (30) mogao bi ovog ljeta napustiti Liverpool.

Kako tvrde italijanski mediji, iskusni štoper karijeru bi mogao nastaviti u Milanu, koji pokazuje veliki interes za njegove usluge.

U narednim danima očekuje se da Paolo Maldini imenuje Frederica Massaru za novog sportskog direktora, a odma će se krenuti i u dovođenje pojačanja.

Prvo će ugovor biti potpisan sa novim trenerom. Rossoneri su izabrali Marca Giampaola, koji će zamijeniti Gennara Gattusa na ovoj poziciji.

Zatim Milan kreće po Lovrena. Uskoro se očekuje zvanična ponuda Liverpoolu za Hrvata i on bi karijeru mogao nastaviti u Seriji A.

Pored Lovrena ovoljetne želje tima sa San Sira su veznjak Sassuola Stefano Sensi i štoper Atalante Gianluca Mancini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dejan Lovren je već šest godina u Engleskoj. Stigao je u Premiership 2013. godine u Southampton iz Lyona, a nakon samo jedne sezone u ovom timu prešao je u Liverpool.

Karijeru je ovaj 30-godišnji defanzivac počeo u Dinamu, a igrao je još za Inter Zaprešić i Lyon.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi