Angažovali menadžera bez licence i platili ga 10 miliona eura
Foto - EPA

Ruben Amorim preuzima Sporting

Angažovali menadžera bez licence i platili ga 10 miliona eura

M. Šljivak

Sporting iz Lisabona odlučio se na veoma zanimljiv korak.

Rukovodstvo ovog kluba imenovalo je za novog trenera kluba Rubena Amorima, čiji su ugovor otkupili za 10 miliona eura od ekipe Brage.

Međutim, interesantno je da je Amorim trener bez UEFA Pro licence koja je obavezna, ali nije stigao ni do UEFA A license, pa je odluka rukovodstva kluba o njegovom angažmanu veoma interesantna.

Očigledno je da lisabonski tim ne razmišlja previše o tome i da silno žele uspjeh kojeg je Amorim itekako imao s Bragom u proteklom periodu.

Interesantno je svakako da je cijena od 10 miliona eura treća najveća koju je jedan klub isplatio za jednog menadžera, a na vrhu liste su Brendan Rodgers i Andres Villas-Boas.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Leicester je Celticu za Rodgersa platio 10 miliona eura, dok je Chelsea ekipi Porta za Villasa-Boasa izdvojio 15 miliona eura.

Vidjet ćemo koliko će Amorim uspjeti da napravi sa Sportingom, jer je sa Bragom u 13 odigranih susreta ostvario 10 pobjeda, imao je dva poraza i jedan remi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi