Najskandaloznija rečenica u karijeri Di Marije: Za sve je kriv najveći bezobraznik u svijetu fudbala

Finale je završeno, ali se tenzije ne smiruju

Najskandaloznija rečenica u karijeri Di Marije: Za sve je kriv najveći bezobraznik u svijetu fudbala

Admin Čaušević

Angel Di Maria nikada nije bio fudbaler od skandala. Miran, povuće, diskretan. Pravi profesionalac. Vrlo rijetko daje i izjave, a kada ih daje, radi to veoma umjereno i blago. Ipak, zbog jednog čovjeka napisao je vrlo vjerovatno najskandalozniju rečenicu u svojoj karijeri. 

Emiliano Martinez je postao omražen u očim svih Francuza, posebno nakon bezobraznog ponašanja poslije osvojanja titule prvaka svijeta i pobjede nad Francuskom boljim izvođenjem penala.

Martinez je napravio niz ekscesa, a onaj koji je najviše zasmetao francuskoj naciji su uvrede na račun Kylana Mbappea kada je na proslavi u Buenos Airesu nosio lutku sa likom francuskog suprestara.

Prvi koji je otvoreno i bez dlake na jeziku kritikovao odličnog golmana Aston Ville bio je bivši reprezentativac Francuske Adil Rami i trenutni defanzivac Troyesa.

"Najveći ku*vin sin u fudbalu. Čovjek kojeg najviše mrze u fudbalu", objavio je Rami putem Instagrama.

Upravo ti komentari na račun Martineza potakli su Di Mariu da žestoko odbrusi Ramiju. Iako možda svjestan gluposti svog saigrača, odlučio je da ga odbrani.

Oglasi

"Dibu je najbolji golman na svijetu. Idi plači negdje drugo", poručio je Di Maria Ramiju. 

U sve se uključio i prgavi Leandro Paredes koji je svoju lošu stranu pokazao na nekim utakmicama Mundijala kao protiv Nizozemske kada je zaslužio isključenje, ali su mu sudije progledale kroz prste.

"Rami, ne plači više", poručio je veznjak u kratkom komentaru uz objavljenih nekoliko emoticona. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Možda i komentari Di Marije i Paredesa najbolje govore koliko je Martinez važan za svlačionicu Argentinske reprezentacije, ali i samu ekipu što je pokazao sjajnim odbranama tokom Mundijala.

Inače, mnogi su i kritikovali Lionela Messija što nije osudio ponašanje 30-godišnjeg čuvara mreže, ali se kapiten Guačosa nije oglašavao što je jasan pokazatelj koliko je Martinez važan za cijeli tim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti