Di Maria je znao nešto što niko nije, a to je uoči finala podijelio sa suprugom

Poslao joj poruke

Di Maria je znao nešto što niko nije, a to je uoči finala podijelio sa suprugom

Esmer Oštraković

Argentina je prije nekoliko dana u finalu Svjetskog prvenstva ostvarila pobjedu protiv Francuske, te je tako postala novi prvak svijeta.

Lionel Scaloni, selektor Argentine, osmislio je sjajnu taktiku, te je od prve minute u vatru gurnuo nogometaša Juventusa Angela Di Mariu, a upravo to je bio ključan potez.

Izborio je Di Maria jedanaesterac, te je postigao drugi gol, a na terenu je proveo 64 minute, jer više nije mogao izdržati tempo zbog povrede od koje se oporavlja.

Znao je nogometaš Argentine da je ovo utakmica koju jednostavno ne može izgubiti. Imao je taj osjećaj, a čak je bio siguran i da će postići gol na ovoj utakmici.

On je prije utakmice poslao nekoliko poruka svojoj supruzi, a one su sada objavljene na društvenim mrežama, te ljudi ne mogu da vjeruju kakav predosjećaj je imao Di Maria.

Napisao je Argentinac supruzi da će postati prvak svijeta, te da će postići gol.

Oglasi

"Ljubavi, postat ću prvak svijeta. To je zapisano. Postići ću gol. Zapisano je kao Marakana ili Wembley. Idi i uživaj sustra jer ćemo biti prvaci svijeta. Nas 26 ovdje i naše porodice to zaslužuju", napisao je Di Maria.

Sve što je napisao se i ostvarilo i čini se kako je sve zaista i bilo zapisano. Di Maria je postigao drugi od tri gola koje je postigla Argentina.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju je nakon raspucavanja jedanaesteraca postao prvak svijeta, te je nakon finala koje je izgubio od Njemačke, osvojio Mundijal.

Sada mu slijedi slavlje, a zatim povratak u Juventus u kojem se nadaju da će prenijeti svoju dobru igru sa Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije