Kamere danas sve 'vide', pa su uhvatile na djelu i njega - Slavni Argentinac nikom ne ostaje dužan

Di Maria pljunuo navijača

Kamere danas sve 'vide', pa su uhvatile na djelu i njega - Slavni Argentinac nikom ne ostaje dužan

Midhat Šljivak

Veliki derbi Južne Amerike između Brazila i Argentine završen je pobjedom Gaučosa od 1:0, no sve je palo u zaborav zbog scena koje su se događala pred ovaj meč i žestokoj tuči na tribinama. Brazilski navijači napali su čak i argentinske fudbalere, a žestok odgovor je imao Angel Di Maria koji je odlučio uzvratiti na uvrede.

Angel Di Maria nije mogao trpiti sve uvrede i ono što su njemu i saigračima radili brazilski navijači neposredno pred početak utakmice s Brazilom.

Policija i osiguranje su pretukli veliki broj navijača Argentine, igrači su stali u njihovu zaštitu i u jednom trenutku su napustili teren dok se ne osigura zaštita za navijače.

Brazilski navijači napali su i argentinske fudbalere. Dok su ulazili u tunel zasuti su svim i svačim, a Angela Di Mariju je jedan od njih polio pivom.

Oglasi

Iskusni fudbaler mu nije ostao dužan. On je svim silama pokušavao pljunuti navijača koji ga je polio i zatim se zaputio ka svlačionici.

Od kamera se naravno ne može pobjeći. Sve je snimljeno u ovom slučaju, ali teško da će iko osuditi potez argentinskog fudbalera kada se zna kroz šta su sve igrači prošli na ovom gostovanju.

Angel Di Maria se oprašta od dresa Argentine

Angel Di Maria objavio je danas kako se oprašta od dresa Argentine. Copa America narednog ljeta bit će njegov posljednji nastup u najdražem dresu.

Iskusni 35-godišnji fudbaler svoju odluku je objavio na društvenim mrežama i ističe da mu nije nimalo lako.

"Uz veliku bol u duši i knedlu u grlu kažem zbogom najljepšoj stvari koja mi se desila u karijeri želim reći da će Copa America biti posljednji događaj na kojem ću nositi dres Argentine", napisao je popularni Fideo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Angel Di Maria je dres Gaučosa oblačio 136 puta i postigao je 29 pogodaka. Može se pohvaliti osvajanjem prvenstva svijeta, ali i Copa America.

Argentina će biti veliki favorit i za osvajanje narednog izdanja prvenstva Južne Amerike i sigurno da i legendarni fudbaler priželjkuje takav završetak karijere u voljenom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi