Di Maria oduševio cijelu Argentinu kada je pokazao svoju novu tetovažu

Kruna karijere

Di Maria oduševio cijelu Argentinu kada je pokazao svoju novu tetovažu

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine prije nekoliko dana osvojila je Copa Americu nakon što su u finalu pobijedili Brazil.

Argentinci su u posljednjih deset godina izgubili čak tri finala Copa Americe i jedno finale Svjetskog prvenstva, ali su konačno uspjeli da razbiju to prokletstvo i dođu do trofeja.

Gaučosi su u finalu koje se igralo na legendarnoj Marakani pobijedili Brazil sa minimalnih 1:0, a junak je bio Angel Di Maria koji je postigao jedini pogodak na meču.

Di Maria je iskoristio lošu reakciju Lodija nakon duge lopte De Paula, te je izašao sam ispred Edersona i sjajno ga lobovao za 1:0. Argentinci su do kraja uspjeli da sačuvaju vodstvo i dođu do toliko željele titule.

Na ulicama mnogih argentinskih gradova slavilo se do jutarnjih sati, a igrači Argentine kući su se vratili dan kasnije gdje su zaista fantastično dočekani.

Sada su dobili zasluženi odmor koji će trajati oko tri sedmice, a onda će se priljkučiti svojim klubovima pred sami početak nove sezone.

Međutim, samo nekoliko dana nakon finala Di Maria je odlučio da zauvijek pamti osvajanje Copa Americe u nacionalnom dresu, te je pokazao koliko mu ovaj trofej znači.

Di Maria je danas na Instagramu objavio kako je odlučio posjetiti tattoo majstora i na svojoj butini istetovirati pehar Copa Americe što je oduševilo javnost u Argentini.

[twitter]https://twitter.com/RoyNemer/status/1415681294021718018[/twitter]

Ovo je bio jedan od posljednjih vozova za Lionela Messija, Angela Di Mariju i Sergija Aguera da dođu do nekog trofeja s Argentinom, te su zaista krunisali svoje impresivne karijere.

Top Komentari

JuventinoBK
Bas mi je drago zbog njega
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi