Skupljao ugalj, spavao pod limenim krovom, nazivali ga mršavim go*netom: Sada je jedan od najboljih!
Angel di Maria imao je teško djetinjstvo. Sada je obezbijeđen do kraja života zbog svega što je napravio u fudbalu.

Sudbina je imala bolji plan

Skupljao ugalj, spavao pod limenim krovom, nazivali ga mršavim go*netom: Sada je jedan od najboljih!

Eldar Ganibegović

Mnogo je vrhunskih fudbalera koji su u djetinjstvu živjeli u velikom siromaštvu. Zahvaljujući fudbalu kasnije su se obogatili, a jedna od tih je i ova priča.

Poznato je da je Južna Amerika uglavnom jako siromašan kontinent. Životni standard je jako loš, no ovaj kontinent, a naročito Brazil i Argentina, decenijama unazad daju vrhunske fudbalere.

Jedan od njih je svakako Angel di Maria. Danas 35-godišnji fudbaler Benfice definitivno će ostati upamćen kao jedan od najboljih krilnih fudbalera u historiji Argentine, a bilo ih je mnogo sjajnih.

Angel di Maria imao teško djetinjstvo

Opšte je već poznato kako je teško odrastao Angel di Maria. No, Argentinac je sada ispričao još neke detalje i spomenuo oca.

"Sjećam se da sam jednog dana skupljao ugalj s ocem. Bilo je jako hladno i padala je kiša.

Sve što smo imali je limeni krov nad glavom. Bilo je jako teško. Nakon nekoliko sati išao sam u školu, gdje je bilo toplo.

Oglasi

Moj otac je morao ostati vani raditi, cijeli dan. Jer da nije prodao ugalj tog dana, možda ne bismo imali dovoljno za jelo, ozbiljno.

Sjećam se da sam u sebi razmišljao i iskreno vjerovao u to: u jednom trenutku sve će se promijeniti na dobro. Zbog ovoga sve dugujem fudbalu", kazao je Di Maria.

Poznat je i slučaj da je trener u jednom momentu Angela di Mariju nazvao mršavim go*netom. Di Maria to nikada nije zaboravio, a i to je javno ispričao.

Oglasi

Podsjetimo, ljetos je Angel di Maria iz Juventusa otišao u Benficu. Na 25 nastupa postigao je 11 golova i podijelio četiri asistencije.

Ranije u karijeri igrao je za PSG, Manchester United, te Benficu koja mu je bila i prvi evropski klub. Stigao je 2007. godine iz Rosarija za osam miliona eura.

Za reprezentaciju Argentine upisao je 136 nastupa uz 29 golova. Ostat će upamćen kao član gerenacija koja je u Kataru 2022. godine postala prvak svijeta.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Također, godinu dana ranije, s Gaučosima je osvojio i Copa Americu. Godine 2014. proglašen je za fudbalera godine u svojoj zemlji.

Upravo te godine je osvojio Ligu prvaka s Real Madridom, a na klupskom nivou još je osvajao titule prvaka Španije, Francuske (5), Portugala, uz brojne druge trofeje u kupovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi