Čarolija čovjeka koji dominira iza sjene: Trasirao je svojoj zemlji put ka Mundijalu

Fantastičan gol

Čarolija čovjeka koji dominira iza sjene: Trasirao je svojoj zemlji put ka Mundijalu

A. Čaušević

Postoje igrači koji mogu ponijeti epitet najboljeg na svijetu, međutim kontanstno su u sjeni većih i popularnih zvijezda.

Za Angela Di Mariju se bez dileme može reći da je najbolji krilni fudbaler svoje generacije iako je konstantno u sjeni većih zvijezda kako u reprezentaciji Argentine tako i PSG-u.

Kakav je majstor Di Marija je pokazao u susretu kvalifikacija na gostovanju kod Urugvaja kada je postigao spektakularan gol.

Bivši igrač Manchester Uniteda i Real Madrida se namjestio na svoju lijevu nogu, šutirao precizno i pogodio rašlje suprotnog ugla.

Sigurno jedan od najljepših golova u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru možete pogledati ovdje.

Inače, u posljednjih 15-ak minuta susreta zaigrao je i Leo Messi što će razljutiti PSG pošto je propustio nekoliko posljednjih mečeva za francuski klub, dok za reprezentaciju svoje zemlje i dalje redovno nastupa.

S ovim golom Di Marija je praktično trasirao put Gaučosima na Svjetsko prvenstvo. Argentinci na drugom mjestu imaju 28 bodova, 12 više od petoplasirane Kolumbije koja trenutno ide u baraž, ali ima i susret više.

Na vrhu su nedodirljivi Brazilci sa 34 boda iz 12 mečeva, trenutno treće i četvrto mjesto, pozicije koje direktno vode na SP drže Ekvador (20) i Čile (16).

Top Komentari

Amansio
I nemoj slučajno da mi se neki balo nakači koji ne zna tko je van Basten, a kamoli Euzebio, Puškaš, Garinča, Vava Didi, Pele, Krojf, Merdona, Amansio itd
1 0
Amansio
GOAT u limburgu jedan od boljih jeste ali za GOAT ni blizu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi