Stižu nove promjene u reprezentativnom fudbalu, takmičenje će dobiti novi oblik
FOTO: EPA

Ideja koja će brzo u realizaciju

Stižu nove promjene u reprezentativnom fudbalu, takmičenje će dobiti novi oblik

H. Zilić

U planu su nove reprezentativne promjene u svjetskom fudbalu.

Naime, UEFA planira u dogovoru sa CONMEBOL-om da priključi Brazil i Argentinu Ligi nacija.

O ovoj ideji se tiho špekulisalo, a čini se da bi sada mogla doći i do realizacije.

Nije poznato na koji način bi se pridružili Brazil i Argentina. Da li bi igrali grupnu fazu Lige A ili bi se priključivali u završnici.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jedna od ideja je bila da završnicu Lige nacija igraju Brazil, Argentina i dvije najbolje evropske selekcije, također u igri je i opcija da četiri pobjednika grupa Lige A, Brazil i Argentina na završnci budu podijeljeni u dvije grupe sa tri ekipe, odakle bi dvije provpalsirane ekipe išle u polufinale, što znači da bi pobjednik na završnici Lige nacija odigrao četiri utakmice.

Naravno, ovo su sve nagađanja oko formata, ali sve izvjesnije je da ćemo Brazil i Argentinu gledati sa najjačim evropskim selekcijama u Ligi nacija, koja iz sezone u sezonu postaje sve zanimljivije takmičenje.

Top Komentari

Baboisback
Sranje. Pogotovo ako ce Evropske ekipe morati putovati u Juznu Ameriku.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi