Juventus ostaje bez Dybale, kao zamjena stiže stariji, ali i mnogo bolji igrač

Veliko ime u Torinu

Juventus ostaje bez Dybale, kao zamjena stiže stariji, ali i mnogo bolji igrač

Admin Čaušević

Paulo Dybala broji posljednje sedmice kao fudbaler Juventusa.

Argentinac će na kraju sezone poslije sedam godina napustiti Juventus i otići besplatno iz Torina što je za neke iznenađenje, a za neke ne.

Dybala već neko vrijeme nije igrač odluke, konstantno je povrijeđen, pa novac koji je tražio (8 miliona eura po sezoni) u Juventusu nisu htjeli da mu daju.

I dok Dybala traga za novim klubom, u Juventusu tragaju za dostojnom zamjenom. Oko je bačno na Angela Di Mariju.

Di Marija je šest godina stariji od Dybale, ali obzirom na iskustvo i šta je sve uradio u karijeri sigurno i kvaliteniji igrač od svog sunarodnjaka.

U Juventusu su već ranije izjavili da budućnost žele graditi oko Dušana Vlahovića, a dovođenje Di Marije bi predstavljalo odličan potez pošto je ovaj 34-godišnjak fantastičan asistent.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Već dugo godina jednom od najboljih svjetskih krila ugovor s PSG-om ističe na kraju sezone te će iz Pariza otići kao slobodan igrač.

Plan Massimiliana Allegrija je da u narednoj sezoni igra u 4-3-3 formaciji. Lijevo krilo je rezervisano za Federica Chiesu, a u centru napada bio bio Vlahović. Ostaje da se vidi da li će desno krilo zauzeti Di Marija ili neki drugi igrač.

Top Komentari

Mele
Zaniolo.....treba da dodje... skup jeste, ali dobar, ili nazad Kulusevskog, igra mnogo bolje u Spursima...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi