U životnoj formi: Rabona Angela Di Marije o kojoj bruji fudbalski svijet

Fantastična asistencija

U životnoj formi: Rabona Angela Di Marije o kojoj bruji fudbalski svijet

E. Čaušević

PSG je večeras na svom terenu deklasirao Angers sa 5:0 i bez problema se plasirao u polufinale Kupa Francuske.

Parižani su uspjeli da dođu do rutinske pobjede protiv Angersa i plasmana u polufinale, a Mauricio Pochettino šansu je dao igračima koji se nisu baš naigrali u posljednje vrijeme.

Međutim, na terenu su večeras od prve minute bili Neymar i Angel Di Maria koji su napravili razliku na terenu.

To se posebno odnosi na Di Mariju koji igra u nestvarnoj formi ovog proljeća. Mnogi kažu da je Argentinac u životnoj formi, a to je i večeras dokazao.

Hat-trick u večerašnjoj pobjedi PSG-a zabio je Mauro Icardi, ali cijeli fudbalski svijet bruji o asistenciji Di Marije iz 68. minute.

Tada je Di Maria izašao sam ispred golmana Angersa, ali je rabonom odlučio da uposlio Icardija koji je bio sam na drugoj strani i bez problema je poslao loptu u mrežu protivnika za 4:0.

Di Maria je u PSG stigao na ljeto 2015. godine iz Manchester Uniteda i to je bio odličan potez Parižana. Plaćen je čak 63 miliona eura, ali je opravdao svaki uložen euro.

PSG je prošlog mjeseca nagradio Di Mariju jer je produžio ugovor na još godinu dana s opcijom da isti bude produžen na još jednu sezonu.

Argentinac je u dosadašnjem dijelu sezone za PSG odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima. Uspio je postići šest golova i upisao je još 14 asistencija.

Top Komentari

GuiliDamou
Zbog ovakvih poteza volim ovu igru, ovo moze izvesti samo pravi majstor! Naklon do poda!!!
5 0
ljoze_ono_na
Ajd sto bruji fudbalski svijet, i to cijeli, nego ovo zahvatilo i floru i faunu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti