Bio je najbolji na svijetu, ali džaba mu: Čuveni mag pred Perezom napravio neoprostivo, otjeran je!

Mnogi su se pitali zašto je Di Maria napustio Real, evo odgovora

Bio je najbolji na svijetu, ali džaba mu: Čuveni mag pred Perezom napravio neoprostivo, otjeran je!

Admin Čaušević

Real Madrid je klub u kojem nema nezamjenljivih igrača. Postoje principi koji se moraju poštovati, u protivnom odlazak je neminovnost. Posebno je to slučaj kada je na čelu kluba Florentino Perez.

Odricao se Real Madrid u prošlosti brojnih zvučnih imena, ali nikad nije završavao kao slabiji. I to zahvaljujući nevjerovatnim spobosnotima Florentina Pereza, najuspješnijeg predsjednika Kraljeva ikad.

Bilo je ljeto 2014. godine kada je na opšte iznenađenje Real odlučio da proda Angela Di Mariju, koji je u tom trenutku bio i najbolje svjetsko krilo.

Argentinac je zaista briljirao. Ne sa golovima koliko sa asistencijama. Častio je Cristiana Ronalda i Karima Benzemu kako je želio. Osvojio je Ligu prvaka s Realom, a sa Gaučsoima je te godine stigao do finala Mundijala kojeg je propustio zbog povrede.

Upravo zbog svega navedenog mnogi su se pitali kako Real sebi može priuštiti gubitak toliko sjajnog igrača, međutim za sve je kriva scena sa početka 2014. godine.

Publika na stadionu Santiago Bernabeu je nazahtjevnija na svijetu, ali Perez je svjestan njihovog značaja. Kada neki fudbaler napravi ružan gest i to pred očima prvog čovjeka Reala kazna obično biva surova.

Oglasi

Ma koliko god bio dobar igrač, Di Maria je pred Perezovim očima napravio neoprostivo. Bio je januar 2014. godine kada je Argentinac izlazio iz igre. Publika mu je počela zviždati, a on se uhvatio za međunožje.

Tim potezom je praktično sam sebi presudio. Real je odmah pokrenuo istragu protiv Argentinca, a presuda je stigla na kraju sezone. Di Maria mora otići!

Na kraju je tako i bilo. Završio je El Fideo u dresu Manchester Uniteda za 75 miliona, ali na Old Traffordu se nije snašao te je svoju sreću pronašao u PSG-u gdje je imao niz sjajnih sezona.

Sa 36 godina i dalje je aktivan. Trenutno nastupa za Benficu. Osvojio je i Svjetsko prvenstvo sa Argentinom i mnogi ga smatraju napotcjenjenijim igračem ikada.

A šta je uradio Real bez Di Marije? Perez je uspio stvoriti možda i najbolju generaciju u historiji fudbala koja je od 2016. do 2018. osvojila tri uzastopne Lige prvaka.

Argentinac je možda najbolji primjer da se u Realu itekako cijene i poštuju prije svega ljudske kvalitete i da su Kraljevi spremni odreći se i ponajboljih igrača u slučaju nediscipline.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi