Madridom se brzinom svjetlosti širi vijest o Jošku Gvardiolu: Sve je "zakuhao" Pep Guardiola!

Pred gostovanje Cityja

Madridom se brzinom svjetlosti širi vijest o Jošku Gvardiolu: Sve je "zakuhao" Pep Guardiola!

Admin Čaušević

Pep Guardiola je odlučio da upali alarme u Manchester Cityju, a posljednje vijesti o Jošku Gvardiolu su odjeknule i Madridom što i nije iznenađenje pošto će u utorak navečer Građani i Kraljevi igrati prvi meč četvrtfinala Lige prvaka.

Za razliku od Manchester Cityja, Real Madrid je ima devet slobodnih dana da se pripremi za prvi meč, dok su sa druge strane Građani igrali praktično u ritmu srijeda-subota.

Posljednji meč odigrali su u subotu popodne kod Crystal Palacea. Zahvaljujući genijalnošću Kevina De Bruynea ostvarena je pobjeda sa 4:2, ali Guardiola poslije utakmice nije imao mira.

Jedan od razloga je i Joško Gvardiol koji je bio starter, ali je na poluvremenu ostao u svlačionici Selhurst Parka. Poslije meča je više informacija dao i španski trener.

"Vidjet ćemo koje igrače ćemo imati na raspolaganju protiv Madrida jer je i Joško imao mali problem. Dobio je udarac. Vidjet ćemo", kazao je Guardiola.

"Joško je zamijenjen jer je osjetio trzaj i nismo željeli rizikovati sa povredom", dodao je trofejni trener na klupi Građana.

Oglasi

Guardiolinu izjavu posljednjih sati intenzivno objavljuju mediji koji prate dešavanja vezana za Real Madrida i sumnjaju da će Hrvat zaigrati za Bernabeuu.

Španac se ranije žalio na zgusnuti raspored Manchester Cityja te kako česte utakmice dovode do umora i povreda igrača. Posljednji primjer je Gvardiol.

Kada je u pitanju prvi meč protiv Reala najviše brine Kyle Walker koji je pod velikim znakom pitanja, dok je povrijeđen i Nahtan Ake pa je Gvardiol jedina prava opcija na lijevom beku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poslije izlaska hrvatskog defanzivca na lijevom beku protiv Palacea je igrao Manuel Akanji, ali je upitno koliko on može odgovoriti izazovima protiv Reala.

Guardiola je svjestan da će mu protiv Reala trebati maksimalno svježi igrači i neigranje Gvardiola bi sigurno predstavljalo glavobolju pogotov jer je Hrvat u dobroj formi u posljednje vrijeme.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi