Kao da nije igrao u Realu: Niko nije iznenadio s izborom najboljih 11 kao Angel Di Maria

Čuveni Argentinac

Kao da nije igrao u Realu: Niko nije iznenadio s izborom najboljih 11 kao Angel Di Maria

Admin Čaušević
1

Možda i najpotcjenjeniji fudbaler u historiji Angel Di Maria je izabrao najboljih 11 od igrača sa kojim je dijelio svlačionicu i može se reći da je iznenadio izborom svog idealnog tima, pogotovo na nekim pozicijama.

Di Maria se ove sezone vratio u Benficu, klub u kojem je i počeo svoju evropsku avanturu. Svjetski prvak s Argentinom je na izmaku karijere, a tokom igračkih dana je dijelio svlačionicu sa brojnim zvijezdama.

Status jednog od najboljih igrača svijeta stekao je igrajući za Real Madrid. Briljirao je 2014. godine kada je nakon mnogo godina čekanja na Bernabeu stigla Liga prvaka.

Još je nastupao za Manchester United, PSG, Juventus, dok je vrhunac karijere svakako doživio u Kataru 2022. godine osvojivši Mundijal.

Kada je u pitanju njegov idealni tim prvo iznenađenje je stiglo već među stativama. Za najboljeg golmana je stavio Emiliana Martineza, kolegu iz reprezentacije.

Oglasi

Igrao je Di Maria sa veličinama kao što su Iker Casillas i Gianuligi Buffon, pa i David De Gea, ali se svejedno odlučio za Martineza.

U odbrani bi igrali s lijeva na desno Marcelo, Mascherano, Otamendi i Ramos. Zanimljivo da su Brazilac i Španac jedini iz Reala u idelanom sastavu.

Pored sebe u vezni red je stavio Neymara i Rui Costu bez obziraš to je npr u Real Madridu igrao sa igračkim veličinama kao što su Xabi Alonso ili Luka Modrić.

Ovako izgleda idealnih 11 Angela Di Marie

Ipak, najveće iznenađenje je stiglo u fazi napada gdje vjerovali ili ne nije bilo Cristiana Ronalda, za mnoge najboljeg igrača u historiji.

Na poziciji lijevog krila Di Maria je pozicionirao bivšeg saigrača iz PSG-a, Kyliana Mbappea koji se tek treba dokazati pogotovo na klupskom nivou.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ostatak napada očekivano čine Leo Messi, bez kojeg se nije mogao zamisliti Di Marijin ideani tim kao niti jednog Argentinca. Pozicija centralnog špica je rezervisana za Zlatana Ibrahimovića.

"Imao sam priliku igrati s toliko mnogo ljudi i imati tu privilegiju da ponekad dok mi postave takvo pitanje i ne znam s kim sam sve igrao. Lahko bih mogao sastaviti dva ili tri idealna tima", rekao je Argentinac.

Top Komentari

Drakula
Cuj Neymar,Mbappe,Ibrahimovic i Martinez hahahahahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti