Bahato do neba! Kazna Hajduku od 18.000 eura ni blizu Dinamove famozne reklame, Modrić već odlučio?

Cifra je nevjerovatna

Bahato do neba! Kazna Hajduku od 18.000 eura ni blizu Dinamove famozne reklame, Modrić već odlučio?

Admin Čaušević

Dinamo je platio vrlo vjerovatno najskuplju reklamu u historiji hrvatskog fudbala kako bi privolio Luku Modrića da potpiše za zagrebački klub. Tm potezom su ostali oduševljeni praktično svi navijači Modrih, ali je za to zagrebački klub platio ogromnu cijenu, ali doslovno.

U posljednjih sedam dana za navijače Dinama pristižu samo lijepe vijesti. Najljepše su svakako stigle za terena gdje su izabranici Sergeja Jakirovića u svega pet dana dva puta slavili na Poljudu.

Nakon prvenstvenih 0:1, identičan rezultatom je završeno i polufinale Kupa koje su istina obilježili određeni navijački neredi zbog čega Hajduk čeka ozbiljna kazna i vrlo vjerovatna suspenzija stadiona.

Navijači Hajduka su i u ligaškom duelu imali određenih ispada zbog čega je splitski klub kažnjen sa čak 18.000 eura, ali ta cifra nije ni blizu cijene Dinamove reklame u listu Marca.

Subotnje jutro je iznenadilo mnoge Dinamovce kada su na društvenim mrežama vidjeli snimak "molbe" upućene Modriću da se vrati na Maksimir i to na trećoj stanici Marce, najčitanijeg sportskog lista na svijetu.

Reklame na cijeloj stranici i to na desnoj strani u printanom izdanju Marce za državno izdanje košta, vjerovali ili ne, više od 40.000 eura, preciznije 41.344 eura.

Oglasi

Dakle, odluka predsjednika Velimira Zajeca da se dodvori najvećem hrvatskom fudbaleru ikada i pokuša ga uvjeriti da se vrati na Maksimir plaćena je pravo malo bogatstvo, barem za balkanske standarde.

Inače, i španski list je posvetio članak Modrićevoj reklami gdje se navodi da bez obzira na Dinamov gest prepun emocija Modrić i dalje razmišlja o svojoj budućnosti te Dinamo nije jedna od opcija.

Navodno, Hrvat još uvijek ne isključuje ostanak u Realu jer smatra da još može pomoći timu Carla Ancelottija, dok ima i luksuzne ponude iz Saudijske Arabije i MLS-a.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Svim tim opcijama sada se pridružuje i ona zagrebačkog Dinama, nostalgični mig koji, u ovom trenutku, čini se da ima manje opcija da postane fudbalerova realnost", piše Marca.

Tako bi se vrlo lako moglo desiti da je iz Dinamovog budžeta tek tako niz vodu otišla zaista astronomska cifra. Međutim, period koji slijedi će pokazati da li je vrijedilo ili ne.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi