Angel di Maria konačno saznao svoju sudbinu

Napustio PSG

Angel di Maria konačno saznao svoju sudbinu

Eldar Ganibegović

Nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om na kraju sezone, Angel di Maria postao je slobodan igrač.

Pisalo se o tome kako ga u svojim redovima želi Barcelona, te da je zbog nje čak i prokockao stpljenje čelnika Juventusa, no ipak će potpisati za Staru damu.

Kako prenosi Gazzetta dello Sport, veznjak je postigao konačan dogovor s Juventusom. 

Argentinac će sljedeće sedmice, nakon povratka s odmora, biti podvrgnut liječničkom pregledu, a potom će biti predstavljen u Juventusu.

U početku je Angel Di Maria tražio godišnju platu od 7,5 miliona eura. Konačan dogovor postignut je na šest miliona eura plus bonusi za učinak. 

Angel Di Maria će s Juventusom potpisati ugovor na jednu sezonu, uz mogućnost produženja na još godinu dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U sezoni 2021-2022., Angel Di Maria je postigao pet golova i dodao devet asistencija u 31 utakmici za PSG.

Podsjetimo, u karijeri je igrao još za Rosario, Benficu, Real Madrid i Manchester United, a sada bi se po prvi put trebao okušati u Italiji. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi