Kako danas izgleda čovjek koji je natjerao Ronalda da plače kao nikad u životu?

Totalno neprepoznatljiv

Kako danas izgleda čovjek koji je natjerao Ronalda da plače kao nikad u životu?

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je najbolniji trenutak u karijeri doživio već na startu svog putovanja u fudbalskom svijetu. 

Na Evropskom prvenstvu 2004. godine viđeno je jedno od najvećih iznenađenja u historiji fudbala kada je Grčka postala prvak Starog kontinenta.

Iako su bili totalni autsajderi Heleni su na kraju uspjeli slaviti i to nakon što su u finalu pobijedili apsolutnog favorita, ekipu Portugala.

Portugalci su u svom tim imali nekoliko svjetskih zviejzda poput Luisa Figa i Deca, dok je mlađahni Ronaldo već tada bio velika uzdanica.

S druge strane borbeni Heleni nisu imali zvijezda, ali su djelovali kao tim te su predvođeni starim liscem Ottom Rehhagelom igrali zaista čudesno.

Oglasi

Prije finala izbacili su Francusku i Češku, a u utakmici za trofej pred 60-ak hiljada navijača Portugala pobijedili su domaćina sa 1:0.

Gol odluke postigao je Angelos Charisteas u 57. minuti. Kada je sudija Marcus Merk odsvirao kraj Ronaldo je plakao kao nikad u životu, a njegove suze su obišle svijet.

Poslije tog poraza počeo je Ronaldov uspon koji je s vremenom izrastao u jednog od najboljih igrača u historiji. Uspio je osvojiti i pet Zlatnih lopti što dovoljno govori o njemu.

S druge strane, grčki junak Charisteas je vrlo često mijenjao klubove u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj i Grčkoj.

Od zvučnijih imena igrao je za Ajax, Feyenoord, Schalke 04 i Bayer. Karijeru je završio prije devet godina u Al-Nassru iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Danas ovaj 42-godišnjak izgleda totalno neprepoznatljivo. Potpuno je osijedio, brada mu je postala dio imidža, dok i dalje drži liniju.

Jedno vrijeme je bio sportski direktor Arisa gdje je igrao tokom karijere, dok je sada angažovan pri FS Grčke.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Maaa skroooz se promjenio, promjenio i boju koze. A jes jedete balagu majko moja
1 0
AmellemA
E, jesi ćurka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi