Na Camp Nou upravo stigle šokantne vijesti i to dok je Barcelona u punom naletu
Ousmane Dembele će odsustvovati s terena duže nego što je prvobitno predviđeno.

Problemi za jednog od najvažnijih igrača

Na Camp Nou upravo stigle šokantne vijesti i to dok je Barcelona u punom naletu

Eldar Ganibegović

Barcelona se trenutno nalazi u sjajnoj formi. Velikan iz Katalonije osvojio je španski Superkup, plasirao se u polufinale Kupa, a u La Ligi vode na tabeli s osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. 

U trenucima dok se Barcelona zahuktala i kada je Xavi Hernandez posložio većinu kockica na svoje mjesto, došlo je do povrede jednog od najvažnijih igrača, Ousmanea Dembelea.

Francuski krilni fudbaler povrijedio se krajem mjeseca januara, te mu se predviđala pauza od oko tri sedmice.

Međutim, danas iz Španije dolaze drugačije vijesti. Jedan od najbitnijih igrača Blaugrane pauzirat će mnogo duže nego što se to prvobitno predviđalo.

Naime, reprezentativac Francuske neće se na teren vratiti prije 19. marta, a za Barcelonu je ovo itekako neugodna vijest s obzirom na to da će propustiti neke utakmice protiv jakih protivnika.

Dembelea tako na terenu neće biti u dvomeču protiv Manchester Uniteda u šesnaestini finala Evropske lige, kao ni na El Clasicu protiv Real Madrida koji će se igrati u sklopu takmičenja u Kupu kralja.

Oglasi

Osim toga, Xavi će sljedećih pet prvenstvenih utakmica morati bez svoje zvijezde. Suparnici Barcelone bit će Villarreal, Cadiz, Almeria, Valencia i Athletic Bilbao.

Do sada je španski stručnjak rješavao ovaj problem promjenom postavki. Nešto viši bio je nominalni centralni vezni Gavi, a ispred njega partner u napadu Roberta Lewandowskog bio je Brazilac Raphinha.

Do sada Xavi nije vjerovao Dembeleovim potencijalnim zamjenama Ansuu Fatiju i Ferranu Torresu, a Memphisa Depayja je u januru poslao u Atletico Madrid. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Ousmane Dembele se povrijedio krajem januara u prvenstvenoj utakmici protiv Girone. U 26. minuti susreta morao je uz pomoć liječnika napustiti igralište.

Nakon pretraga pokazalo se da ima povredu lijevog bedrenog mišića. U početku su prognoze bile prilično optimistične. Pretpostavljali su da će Francuzova pauza trajati od dvije-tri sedmice, a sada su stigle drugačije vijesti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Cirkusant obični.
1 2
ubnt2
Oj Zemljo lijepa, oj crna rupo progutaj nas...Pa dragi Ganibegoviću pa heboti mater onaj koje tebi ikad dao da budeš novinar.Novinari trebaju biti tačni produktivni (brzi) ti ovu vijest objavljuješ eto brat bratu poznatu već 10 dana.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi