Barcelona sve dogovorila s Brightonom, a onda u sitnim satima stigao poziv koji niko nije očekivao

Šta će biti s Fatijem?

Barcelona sve dogovorila s Brightonom, a onda u sitnim satima stigao poziv koji niko nije očekivao

Endin Čaušević

Mediji u Španiji i Engleskoj objavili su sinoć da su Barcelona i Brighton dogovorili posudbu Ansua Fatija koji će do kraja sezone igrati u Premiershipu, no ubrzo nakon toga stvari su se zakomplikovale jer se u priču uključio i treći klub.

Ansu Fati nije zadovoljan minutažom koju ima u Barceloni otkako je trenersko mjesto preuzeo Xavi Hernandez, te je na kraju odlučio da je za njega najbolje da ide na posudbu u klub gdje će imati priliku da se dokaže.

Ovaj 20-godišnjak povezivao se prethodnih dana s Tottenhamom, no na kraju sinoć je sve iznenadila informacija da Fati ide u Englesku, ali ne u Tottenhamm već u Brighton.

I ugledni Fabrizio Romano potvrdio je da su kontakti Barcelone i Brightona uspostavljeni i da je i Fati pristao da karijeru nastavi u ovom engleskom klubu.

Dogovorena je posudba do kraja sezone, a Brighton neće imati pravo otkupa ugovora i Fati će se na kraju sezone vratiti u Barceloni u nadi da će se konačno moći izboriti kod Xavija za mjesto startera u katalonskom klubu.

Oglasi

Međutim, iako je objavljeno da je Fatijeva posudba u Brighton završena stvar došlo je do neočekivanih komplikacija.

Španski mediji jutros pišu da se nakon svega u priču uključio i treći klub i to ekipa iz La Lige. Nije poznato o kojem klubu je riječ već da se radi o ekipi iz samog vrha, te da bi to moglo sve da pokvari.

Fatiju se više ostaje u Španiji i navodno je veoma zainteresovan za ponudu koja je došla u ranim jutarnjim satima. Traži da se dogovor Barce i Brightona stavi na čekanje i da se vidi šta nudi klub iz Španije.

Iako su u Brightonu vjerovali da je sve završeno i da će dobiti veliko pojačanje na kraju je, kao i uvijek u fudbalu, došlo do komplikacija. No, u engleskom klubu nadaju se da će Fati ispoštovati dogovor i činjenicu da je dao odobrenje za posudbu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Fati želi da sasluša šta nudi klub iz Španije jer je jasno da mu je želja da ostane u toj zemlji i neće biti iznenađenje ukoliko dogovorena posudba u Brighton na kraju propadne.

U Brightonu se nadaju da Barcelona neće pristati da posudbi Fatija direktnom rivalu u borbi za titulu u Španiji i da bi taj detalj na kraju mogao biti odlučujući bez obzira šta mladi fudbaler bude tražio.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti