Novinar šokirao Xavija pitanjem o mladoj zvijezdi: "Šališ li se?"

Nije očekivao takvo pitanje

Novinar šokirao Xavija pitanjem o mladoj zvijezdi: "Šališ li se?"

Edmir Škorić

Nedavno se u medijima pojavila iznenađujuća informacija da je jedan od igrača Barcelone pred odlaskom u Real Madrid. Tokom press konferencije o tome je upitan Xavi, koji je nedvosmisleno komentarisao glasine.

Barcelona je sezonu počela remijem kod Getafea (0:0) prošlog vikenda utakmicom koja je donijela dosta kontroverzi i val novih optužbi, a to više ionako nikog ne čudi kada je španska La Liga u pitanju.

U tom susretu Raphinha je kod gostiju dobio direktan crveni karton zbog navodnog udaraja laktom jednog igrača Getafea, dok je Xavi također isključen i suspendovan na dvije utakmice. Kako je kasnije objasnio, samo je sudiji rekao da dopušta previše faulova.

Xavi sprema tim za novi ligaški ogled, ali ima dosta problema ovog ljeta sa ne baš najbolje odrađenim prijelaznim rokom, dok se suočava sa mogućnošću novih gubitaka.

Već se neko vrijeme šuška da Ansu Fati napušta Barcelonu. Nedavno su se pojavile priče da je Real Madrid zainteresovan za krilnog napadača, osim toga, Carlo Ancelotti je na posljednjoj press konferenciji uputio komplimente 20-godišnjaku. “On je vrlo talentovan mladi igrač i pred njim je sjajna budućnost. Tu ću stati".

Oglasi

Xavija je novinar upitao o tome da li postoji šansa da Ansu Fati napusti Barcelonu i ode u Real Madrid, na šta je nekadašnji veznjak Katalonaca zbunjeno odgovorio:

"Ansu u Madridu? Je li me to za*ebavaš? Šališ li se?. Već sam dao izjavu o njemu prošle sedmice - on je sadašnjost i budućnost kluba i to je svima jasno", kazao je Xavi.

"O Ansuu se vode prazne rasprave i ja to ne razumijem. Nadajmo se da je sada gotovo jer nema smisla. On je igrač koji pripada Barci i računamo na njega. U dobroj je formi i jako smo zadovoljni njegovim igrama", dodao je Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona u nedjelju navečer dočekuje Cadizu u utakmici koja počinje u 19.30 sati, a odigraće se na Olimpijskom stadionu u Barceloni jer se Nou Camp renovira.

I dok je Barca remijem otvorila sezonu, Cadiz je u prvom kolu pobijedio Alaves sa 1:0 i nalazi se na sedmom mjestu, a u ovom duelu će svakako Xavijeva ekipa biti u ulozi favorita.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti