Uzeo Messijevu desetku, sve mu krenulo nizbrdo, a zbog njega sinoć se saigrači hvatali za glave

Nevjerovatna nesreća za Ansua Fatija

Uzeo Messijevu desetku, sve mu krenulo nizbrdo, a zbog njega sinoć se saigrači hvatali za glave

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja u gostima s minimalnih 1:0 pobijedila Real Madrid, a rezultat je mogao biti i ubjedljiviji da mladi ofanzivac katalonskog kluba Ansu Fati nije napravio nevjerovatnu stvar u finišu utakmice.

Ansu Fati je velika nada Barcelone i pred početak ove sezone oporavio se konačno od teške povrede koljena i vratio u puni pogon, ali muku muči već mjesecima da pronađe pravu formu i ritam utakmica.

Na ljeto 2021. godine svi su se iznenadili kada je nakon dolaska Lionela Messija upravo ovaj tinejdžer zadužio dres s brojem deset što dovoljno govori o tome koliko u Barci očekuju od njega, ali i da on vjeruje da to može ispuniti.

Međutim, nakon toga kao da je sve krenulo nizbrdo za ovog napadača. Počeli su učestali problemi s povredama, a nakon što se oporavio Fati nikako da na terenu pokaže magiju zbog koje nosi kultni broj na leđima.

I sinoć je u El Clasicu počeo utakmicu s klupe, ali mu je Xavi dao šansu u drugom poluvremenu, no ispostavilo se da je bilo bolje da to nije uradio.

Naime, Ansu Fati bio je u centru pažnje u samom finišu utakmice kada je Barcelona imala kontru i priliku da udvostruči prednost u vjerovatno najlošijem El Clasicu koji smo gledao u proteklih desetak godina.

Oglasi

Po desnoj strani Ferran Torres je odlično poslao i dodao povratku na deset metara za Kessieja koji je šutirao i kada su svi vidjeli loptu u golu ona je pogodila upravo Fatija koji je tako spasio Real čistog gola za 2:0.

Fati se zbog ovoga našao ponovo na velikom udaru kritika navijača Barcelone, a sinoćnji detalj je pokazao da je on daleko od prave forme i da mu jednostavno ništa ne ide od noge u ovoj sezoni.

Kessie je bio vidno iznerviran potezom mladog napadača Barcelone i pokazivao mu je da je trebao skočiti i pustiti loptu da prođe, ali nažalost po katalonski klub on to nije uradio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ni ostali igrači Barcelone nisu mogli da vjeruju šta je uradio nesretni Fati i mnogi od njih uhvatili su se za glavu jer su znali da je to bio čist gol koji bi donio ovom timu još veću prednost pred revanš utakmicu.

Podsjećamo, revanš meč polufinala Kupa kralja između Barcelone i Real Madrida igra se 5. aprila na stadionu Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti