Ni u španskim sapunicama nema tako porgdnih naziva: Šta je Gavi sinoć rekao Viniciusu?

Uvrede nisu izostale

Ni u španskim sapunicama nema tako porgdnih naziva: Šta je Gavi sinoć rekao Viniciusu?

E. Škorić

Strasti nikada nije nedostajalo kada se sastanu dva najveća španska kluba, a izuzetak nije bio ni sinoćnji El Clasico na Santiago Bernabeuu koji je odigran u okviru Kupa Kralja.

Real je pred svojim navijačima ugostio Barcelonu u prvoj od dvije utakmice polufinala Španskog kupa. Mnogi su smatrali da je Real favorit, naročito zbog činjenice da je gost bio značajno oslabljen, no katalonski ponos je, zahvaljujući autogulu Edera Militaa, stigao do značajne pobjede i približio se finalu.

Tokom utakmice bilo je dosta duela na terenu, a pojedini su završili uvredama. Novopečeni idol Katalonije, mladi Gavi, šapnuo je nešto na uho Realovoj zvijezdi Viniciusu Junioru, a onda mu rekao: "Hijo de pueta" ili u prevodu "kopile".

Ovakve izraze možemo pronaći na ulicama u Španiji, katkad i u španskim sapunicama, ali nisu primjereni za odrasle osobe, a naročito na nogometnim terenima.

Ipak, u afektu se svašta izgovori, tokom jedne nogometne utakmice bude raznih uvreda među igračima, ali kasnije se to sve zaboravi. Kada sudija odsvira kraj, koliko god bili bijesni i neraspoloženi, igrači pruže ruku pobjednicima i čestitaju na trijumfu.

Oglasi

Dueli Reala i Barcelone decenijama su takvi, zato ih i obožavamo, a na novi čin čekat nećemo dugo čekati jer se ligaški derbi u Barceloni igra ovog mjeseca.

Istovremeno, dva tima vode borbu u La Ligi, s tim da branioc naslova Real zaostaje velikih sedam bodova za Barcelonom. Kraljevi polako gube tlo pod nogama, no zato su impresivni tamo gdje su i najuspješnijih od svih - u Ligi prvaka.

Madridski velikan je razbio sa 5:2 Liverpool na Anfieldu nedavno u prvoj utakmici osmine finala i već sada se može reći da je našao svoje mjesto među osam najboljih, ali na to smo se svi navikli.

Sastav Carla Ancelottija u Španiji ne blista, ali u Evropi ostaje dosljedan svoje moći i svog rejtinga.

Poražavajuća činjenica

Po prvi put još nakon 2010. godine Real je završio meč na svom terenu bez upućenog udarca u okvir gola što dovoljno govori o tome koliko su loši bili. No, Courtois misli u potpunosti drugačije i mnogi su iznenađeni s onim što je Belgijanac rekao nakon utakmice.

"Barcelona je večeras nezasluženo pobijedila jer smo mi bili dosta bolji. Branili su se dobro i na tome im jedino mogu čestitati. U La Ligi su s ovom odbranom primili jako malo golova. No, bili smo bolji i trebali smo da pobijedimo", rekao je Courtois.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Real Madrid će imati veoma brzo priliku za osvetu jer u svega nekoliko sedmica će se igrati još dva El Clasica i to oba u Barceloni.

Prvo će se ljuti rivali sastati u okviru La Lige 19. marta, dok nas 5. aprila očekuje revanš utakmice polufinala Kupa kralja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Steta sto na terenima nema Kahna,Cambiasa,Roy Keana,Gatusa da ovom balavcu pokazu gdje mu je mjesto,jer njemu ce neko noge da polomi zbog silnih simuliranja,mada ni ovaj Vini nije nista bolji...smece od igraca kad se sjetim kakve su grdosije igrale
1 0
BillyPiton
Ko je gavi?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi