Ni Messi ni Ramos: Sergio Busquets sinoć je postavio rekord jedinstven u svijetu fudbala!
Sergio Busquets rekorder je po broju nastupa u El Clasicu.

Španski veznjak neumoljiv

Ni Messi ni Ramos: Sergio Busquets sinoć je postavio rekord jedinstven u svijetu fudbala!

Eldar Ganibegović

Sinoć je na Santiago Bernabeu stadionu u Madridu odigran još jedan El Clasico, a veznjak Barcelone, Sergio Busquets, postavio je veliki rekord kada je u pitanju najveći derbi na svijetu.

U okviru prve utakmice polufinala španskog Kupa Kralja sinoć su se na Santiago Bernabeu stadionu sastali Real Madrid i Barcelona, a gosti su slavili s 0:1.

Iako oslabljeni odsustvom Lewandowskog, Pedrija i Dembelea, gosti su stigli do pobjede na vrućem gostovanju autogolom nesretnog Edera Militaoa iz 26. minute.

Kapitensku traku u dresu Barcelone po 24. put ove sezone nosio je veznjak Sergio Busquets koji je postavio i veliki rekord.

Veznjak katalonskog kluba postao je igrač s najviše nastupa u El Clasicu. Sergio Busquets ima 46 nastupa i ispred je Sergija Ramosa i Lea Messija - do sada su odigrali 45 utakmica u povijesti El Clasica. 

Ovaj legendarni veznjak od uglednog španskog "Sporta" dobio je i nadimak nakon sinoćnje utakmice, a on glasi: "Vladar El Clasica". 

Oglasi

Sergio Busuquets dijete je Barcelone. Prvi nastup u seniorskoj momčadi imao je 13. septembra 2008. u prvenstvenoj utakmici protiv Racing Santandera (1:1).

Njegov prvi El Clasico na Camp Nou stadionu odigrao se tri mjeseca kasnije kada je Barcelona slavila 2:0 protiv Real Madrida, a Sergio Busquets je ušao u igru u 63. minuti umjesto Eidura Gudjohnsena.

S druge strane, prvi El Clasico na stadionu Santiago Bernabeu bila je historijska pobjeda Barcelone (2. maja2009., 2:6), gdje je Busquets u 85. minuti zamijenio Yayu Tourea.

Sergio Busquets najčešće je igrao s Real Madridom, naravno, u Primeri- nastupio je u ukupno 28 utakmica, od kojih je 25 počeo u prvoj postavi. S Busquetsom u momčadi, Barcelona je pobijedila 21 od 45 Classica, a španski veznjak bio je kapiten u sedam utakmica.

Real Madrid je i tim s kojom je Sergio Busquets odigrao najviše utakmica u karijeri, a slijede ga Sevilla (40), Athletic Bilbao i Atletico Madrid (po 38).

Ugovor Sergija Busquetsa s Barcelonom vrijedi samo do kraja ove sezone. Španskimediji javljaju kako je Busquets spreman prihvatiti smanjenje plate, ali nije krio ni razočaranje tromošću postupaka Joana Laporte.

"Još nismo sjeli i pregovarali, jer niti jedna strana ne smatra da je vrijeme za početak pregovora. Na kraju sezone, kada odluči o svojoj budućnosti, javit će nam se",objasnio je Laporta u razgovoru za "Sport".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti