Xavi i Carvajal se žestoko svađali pored terena, a onda su kamere snimile šta je trener Barce uradio

Znao je da je pogriješio

Xavi i Carvajal se žestoko svađali pored terena, a onda su kamere snimile šta je trener Barce uradio

Endin Čaušević

El Clasico koji se sinoć igrao na stadionu Santiago Bernabeu između Real Madrida i Barcelone vjerovatno je jedan od najlošijih koje smo gledali u prethodnih desetak godina. Jedino što ni ovaj put nije izostalo na okršaju ljutih rivala jesu varnice na terenu, a sve je obilježila svađa Xavija Hernandeza i Danija Carvajala.

Od okršaja Reala i Barcelone u prethodnim godinama smo navikli dosta više, ali sa sigurnošću se može reći da je fudbalska javnost sinoć bila itekako razočarana nakon predstave koju su nam priredili ljuti rivali.

Barcelona je uspjela da pobijedi sa minimalnih 1:0 autogolom koji je postigao Eder Militao u 26. minuti i imat će prednost pred revanš okršaj polufinala Kupa kralja koji je na rasporedu 5. aprila na stadionu Camp Nou.

Međutim, oba tima sinoć su apsolutno bila ispod svih očekivanja. Barcelonu u tako defanzivnom izdanju nismo gledali preko deset godina, dok je Real po prvi put nakon 2010. godine završio meč na svom terenu bez udarca u okvir gola protivničkog tima.

No, ukoliko su izostale šanse i golovi onda nisu varnice na terenu kojih smo se sinoć zaista nagledali u ovom El Clasicu.

Igrači Reala i Barce su imali nekoliko verbalnih okršaja sinoć u kojima su glavne uloge većinom imali Vinicius Junior i Gavi.

Oglasi

Ipak, ono što je obilježilo ovu utakmicu jeste svađa Xavija Hernandeza i Danija Carvajala dredinom drugog poluvremena. Carvajal je bio u duelu s Alejandrom Baldeom i namjerno je u skoku odgurnuo igrača Barcelone, a to se Xaviju uopšte nije svidjelo.

"Budala, ti si budala", govorio je Xavi desnom beku Reala koji je također nešto dobacivao treneru Barcelone, ali to kamere nisu uspjele da snime.

Međutim, nakon što je utakmica završena i kada su se strasti malo smirile Xavi je očito shvatio kakav propust je napravio ulaskom u verbalni okršaj s protivničkim igračem.

Trener Barcelone je nakon meča prvo prišao Carvajalu kako bi mu pružio ruku nakon čega su se zagrlili i očito riješili sukob koji su imali prije toga.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi