U karijeri još ništa nije uradio: Tek mu je 19, a cijeli stadion ga dočekuje na nogama

Šta bi te tek bilo da je postigao gol...

U karijeri još ništa nije uradio: Tek mu je 19, a cijeli stadion ga dočekuje na nogama

A. Čaušević

Čini se da je nekim fudbalerima jednostavno suđeno da ih navijači vole. 

Ansu Fati je trenutno možda i najomiljeniji igrač među navijačima Barcelone bez obzira što u svojoj karijeri još uvije nije ništa postigao.

Fati ima 19 godina, a do sada je imao veliki broj povreda zbog kojih je češće van terena nego na terenu.

Radi se o supertalentovanom igraču, u Barceloni su mu dali i broj 10 na leđima što je možda najbolji pokazatelj njegovih kvaliteta.

Međutim, na terenu još uvijek to ne uspjeva da pokaže jer nakon što uveže nekoliko dobrih partija obično dođe i povreda.

Na terene se vratio protiv Mallorce, a kada je ulazio praktično cijeli Nou Camp je ustao na noge te aplaudirao mladom veznjaku.

Fati je od januara bio van terena. Nedavno se vratio trenzinima, da bi mu Xavi Hernandez protiv Mallorce dao 15-ak minuta za igru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od Fatija je za očekivati tek da zaigra sjajno naredne sezone. Do tada će imati sasvim dovoljno vremena da se u potpunosti oporavi.

Nastup protiv Mallorce mu je bio tek 11. ove sezone računajući sva takmičenja. Za nešto više od 450 minuta na terenu uspio je postići pet golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi