Barcelona je sama sebi najveći neprijatelj, ali večeras nije dopustila novo iznenađenje
Foto - EPA

Trijumf protiv Mallorce

Barcelona je sama sebi najveći neprijatelj, ali večeras nije dopustila novo iznenađenje

Midhat Šljivak

Barcelona je u 34. kolu La Lige na Camp Nou savladala Mallorcu s 2:1.

Tim Xavija Hernandeza večeras nije dozvolio novo iznenađenje nakon nekoliko vezanih poraza i Mallorca je relativno lagano savladana, iako je primila bespotreban pogodak u finišu.

Imala je i Mallorca jednu veliku šansu pri rezultatu 0:0. Fer Nino je promašio prazan gol, a zatim je uslijedila kazna u 25. minuti meča. Memphis Depay je pogodio za 1:0.

Barcelona je u ostatku meča potpuno kontrolisala igru. Redale su se šanse pred golom Mallorce, ali lopta nije htjela u gol. Posebno nije išlo Aubameyanga koji je imao nekoliko dobrih situacija pred golom.

Kada je Sergio Busquets postigao gol za 2:0 u 54. minuti činilo se kako je sve završeno u ovom meču. Međutim, Barcelona ove sezone ne može bez komplikacija.

Mallorca se u meč vraća u 79. minuti. Raillo nakon prekida pogađa za 2:1 i ušlo se u neizvjesnu završnicu utakmice.

Oglasi

Ipak, rezultat se nije mijenjao. Barcelona je pokušala da završi posao, nije uspjela i ostalo je 2:1.

Barcelona je nakon 34 odigrana kola na drugom mjestu sa 66 bodova, imaju 15 manje od novog šampiona Real Madrida i jako su blizu da osiguraju nastup u Ligi prvaka naredne sezone. U narednom kolu u direktnom duelu gostiju Betisu.

S druge strane Mallorci slijedi borba za opstanak. Bod su iznad zone ispadanja, a u narednom kolu imaju direktan duel s Granadom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 34. kolo

Barcelona - Mallorca 2:1

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Cigalona
10 8
Klicko
Baraelona se čuvala za polufinale lige prvaka zato samo 2-1
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti