Lewandowski ga u svlačionici naučio nekim stvarima, a još veći šok je stigao na treningu

Novi problemi za mladog fudbalera

Lewandowski ga u svlačionici naučio nekim stvarima, a još veći šok je stigao na treningu

Admin Čaušević

Barcelona je u četvrtak izgubila od Manchester Uniteda na Old Traffordu te se oprostila od Europa lige, sigurno mnogo ranije nego što su to u katalonskom klubu planirali. Poslije meča u slvačionici je došlo i do blagih tenzija u kojim je učestvovao Robert Lewandowski.

Lewandowski je zabio vodeći gol protiv Uniteda, ali je teren napustio razočaran i uzrujan jer je u finišu mogao donijeti Barceloni izjednačenje i tako odvesti meč u produžetak.

Ipak, gol Poljaku je "ukrao" njegov saigrač Ansu Fati koji je preduhitrio iskusnijeg kolegu, skinuo mu loptu s glave i upropastio veliku priliku.

Poslije utakmice u svlačionici Lewandoski je Fatiju očitao lekciju i da sljedeće put mora biti oprezniji te umanjiti svoju glad za golovima.

Lewandowski mu je objasnio da je to bio drugi put da mu je preoteo vrlo izvjstan gol u kaznenom prostoru, pozivajući ga da bude pažljiviji u ovakvim vrstama akcije i da mjeri svoju želju za pogotkom na sve troškove, jer mogu na kraju naštetiti ekipi kao što se to dogodilo ovom prilikom.

Fati se pravdao, uvjeravajući da ga nije vidio i da vjeruje da je bio u boljoj poziciji da završi na golu, iako je priznao da je njegov udarac bio prilično loš.

Oglasi

Dodatni udarac, mnogo bolniji od Lewine kritike, za Fatija je stigao na treningu u petak kada je povrijedio koljeno.

Iz Barcelone su samo saopštili da je 20-godišnjak povrijedio koljeno, ali nije precizirano koliko će pauzirati. Sigurno će propustiti utakmicu protiv Almerije.

Fati je u svojoj relativno kratkoj karijeri do sada imao niz ozbiljnih povreda zbog čega je mnogo duže vremena bio van nego na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi Španac je u ovoj sezoni upisao 34 nastupa, ali svega u 10 navrata je bio starter što je jasan signal da nije u prvim planovima kod Xavija Hernandeza.

Osim Fatija, Hernandez na gostovanju Almeriji neće moći računati još na Pedrija i Dembelea koji su također povrijeđeni i upitno je da li će se oporaviti do polufinala Kupa Kralja i utakmice protiv Reala u četvrtak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi