Optužili ga da je pohlepan i da trči za novcem, a onda saznali u koji klub on želi da ide

Novac mu tu uopšte ne igra ulogu

Optužili ga da je pohlepan i da trči za novcem, a onda saznali u koji klub on želi da ide

Endin Čaušević

Francuski reprezentativac Marcus Thuram već je donio odluku da će na kraju sezone napustiti Borussiju Monchengladbach jer je odbio ponudu za produženje ugovora. Kao slobodan igrač može bez obeštećenja preći u novi klub, a iako su ga optužili da mu je samo novac bitan čini se da je on odlučio pokazati da samo slijedi snove snove.

Thuram je u B. Monchengladbach stigoa prije skoro četiri godine kada ga je njemački klub kupio za devet miliona eura iz Guingampa, te se on pokazao kao odlično pojačanje i izrastao je u jednog od najboljih igrača njemačkog kluba.

Međutim, u Gladbachu ne kriju koliko su razočarani zbog činjenice da je Thuram u nekoliko navrata odbio da produži ugovor i da je nedavno zvanično saopštio čelnicima kluba da će na ljeto da promijeni sredinu.

Čelnici kluba su ljuti i razočarani što Thuram odlazi bez obeštećenja i što neće zaraditi baš ništa od njegovog odlaska i smatraju da takvo ponašanje nisu zaslužili nakon svega što su pružili ovom napadaču.

Njemački mediji već su osuli paljbu po ovom 25-godišnjaku i optužili su ga da mu je samo novac bitan jer smatraju da će Thuram teško odbiti bogatu ponudu PSG-a. Parižani mu nude i bonus u slučaju da dođe kao slobodan igrač, ali Thuram na tu ponudu još uvijek nije odgovorio.

Iako su ga mnogi žestoko kritikovali i poručili da je zabio nož u leđa Gladbachu zbog svoje pohlepe čini se da takve informacije i nisu baš tačne.

Oglasi

Pojedini francuski mediji objavili su da Thuramu uopšte nije želja da potpiše za PSG jer je svjestan kakva konkurencija je u tom klubu. Također, ugledni RMC piše da Thuram ima jasnu želju gdje želi nastaviti karijeru i da se nada da će mu se dječački san ispuniti.

Naime, Thuram je svom agentu poručio da pokuša kako zna i umije završiti njegov transfer u Barcelonu jer je on još od malih nogu sanjao da igra u dresu katalonskog kluba.

Svjestan je da su Katalonci u finansijskim problemima, te zbog toga mu je cilj da na ljeto bude slobodan igrač jer zna da to itekako olakšava sve i povećava šanse da mu Barcelona na kraju ponudi ugovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

RMC je objavio da je njegov agent već u kontaktu s čelnicima Barcelone kako bi "ispipao teren", ali im je i jasno dao do znanja koliko Thuram želi da zaigra u dresu tog kluba.

Ovom 25-godišnjaku Barcelona je očito ostala u sjajnoj uspomeni jer je nekoliko godina živio u tom gradu dok je njegov otac Lilian igrao za Blaugranu. Legendarni Lilian Thuram za Barcu je igrao dvije sezone i upravo je u dresu tog kluba na ljeto 2008. godine završio svoju karijeru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi