Xavi za jednog rekao da nije na prodaju, ali su svi u čudu zbog igrača kojeg je izdvojio
Ansu Fati nije na prodaju, otkrio je Xavi Hernandez.

Iako ne igra mnogo

Xavi za jednog rekao da nije na prodaju, ali su svi u čudu zbog igrača kojeg je izdvojio

Eldar Ganibegović

Barcelona za sada igra sjajnu sezonu. Osim što su ispali iz Lige prvaka (u Evropsku ligu), sve ostalo ide po planu. Prvi su u La Ligi s osam bodova prednosti, plasirali su se u polufinale Kupa, te osvojili španski Superkup.

Trener Xavi Hernandez može biti i više nego zadovoljan izdanjima svoje ekipe koja u januaru nije dobila niti jednog novog igrača.

Klub su napustili Depay i Bellerin uz Piquea koji je završio karijeru, a bilo je govora da bi s Camp Nou stadiona mogao otići i mladi Ansu Fati.

Ipak, za njega je Xavi Hernandez kazao da uopšte nije na prodaju. Ugovor, inače, ima do ljeta 2027. godine. 

"Za mene on nije na prodaju. Ne razumijem zašto pričamo o takvim stvarima, prodaji Ansua, pogotovo u katalonskom okruženju i to sada kada je transfer rok okončan. 

On je osnovni igrač za nas, imam puno povjerenja u njega i puno nade. On je igrač sadašnjosti i budućnosti.

Rekao sam mu i da imamo velika očekivanja od njega i da mu slijepo vjerujem. Imam puno vjere u sve, posebno u Ansua.

Moraju biti strpljivi i raditi korak po korak. Mladi žele sve da urade nabrzinu. Igrao sam tri godine s brojem 26 na dresu", rekao je Xavi, a prenosi Mundo Deportivo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Fati je ove sezone nastupio na 31 utakmici za Barcelonu. Postigao je šest golova i dodao tri asistencije u svim takmičenjima.

Za njegove usluge interesovao se ponajviše Manchester United, no u Barceloni očito niti jednog trenutka nisu ni razmislili da ga prodaju rivalima iz Engleske. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi