Crno na bijelo: Xavi uhvaćen u laži, agent poznate zvijezde je sve priznao!

Trener Barcelone se služi svakakvih trikovima

Crno na bijelo: Xavi uhvaćen u laži, agent poznate zvijezde je sve priznao!

Eldar Ganibegović

Iza nas je zimski prijelazni rok u kojem Barcelona nije dovela nijednog novog igrača. Baš kako je Xavi i najavio, no sada je ipak vrlo jasno da je jednu stvar lagao.

U toku zimskog prijelaznog roka koji je iza nas, Barcelona nije dovela niti jednog novog igrača. Za razliku od početka sezone, u klubu više nisu Depay, Bellerin i Pique.

Kao što je već poznato, Gerard Pique se povukao i penzionisao. Depay je prodan Atletico Madridu, dok je Bellerin otišao put Sportinga iz Lisabona.

Xavi Hernandez, trener Barcelone, u januaru mjesecu govorio je kako ne želi nikakve prinove u toku zime, jer je zadovoljan timom kojeg ima na raspolaganju.

Sa strane gledano, ono što je rekao je i ispunjeno - Barcelona zaista nije dovela nijednog novog fudbalera. Ipak, stvari su malo drugačije u suštini.

Sada je otkriveno da je Xavi lagao. Interesi za određene fudbalere su se već spominjali poput Moukokoa i Aubameyanga, a sada je stigla konkretna potvrda.

Oglasi

Gonzalo Vargas, fudbalski agent koji se, između ostalih, brine o karijeri ekvadorskog napadača Ennera Valencije, potvrdio je da ga je kontaktirala Barcelona minulog mjeseca.

"Bilo je interesovanja Barcelone", kratko je rekao Vargas o Enneru Valenciji koji trenutno nastupa za turski Fenerbahce. 

Naime, u Barceloni su imali ideju da Valenciju dovedu nakon što su Atleticu prodali Depayja, no na tu ideju su došli jako kasno i posao je propao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno, Fenerbahce nije bio zainteresovan za ovo jer ne bi imao dovoljno vremena da pronađe dostojnu zamjenu za ekvadorskog golgetera. 

Valencia je ove sezone na 30 utakmica za Fener postigao čak 23 gola, a ostat će upamćen i kao strijelac prvog gola na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti