Da je Liga nacija obično mučenje za igrače na svojoj koži je osjetio Ansu Fati

Mnogi su protiv ovog takmičenja

Da je Liga nacija obično mučenje za igrače na svojoj koži je osjetio Ansu Fati

A. Čaušević

Neki od najpoznatijih igrača su javno iskazali svoje nezadovoljstvo igranjem utakmica Lige nacija poslije naporne sezone.

Da je Liga nacija obično mučenje za neke fudbaler na svojoj koži je najbolje osjetio talentovani Ansu Fati.

Fati se tek na kraju sezone vratio nakon povrede pošto je 600 dana (ne računajući kratkotranje povratke) bio bez takmičarskog ritma u kontinuitetu.

Luis Enrique je svejedno pozvao mladog fudbalera za junske utakmice, a interesantno da ga uopšte ne koristi u susretima.

Španija večeras igra protiv Češke, a Fatija nema u rosteru te je primoran da utakmicu na stadionu Slavije gleda sa tribina.

Tako je Fati mogao mirno puniti baterije i raditi invidualno na planiranom povratku, a ovako uzaludno putuje sa igračima i uopšte ne igra.

Enrique je "desetku" Katalonca zvao kako bi ga mogao uvrstiti u roster u slučaju nužde ukoliko neki igrač otpadne, ali svakako ga nije planirao koristiti.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Špance u junu čekaju još mečevi protiv Švicarske i ponovo Češke te prema najavama Fati ni na ta dva meča neće biti na terenu.

Mladi fudbaler će posljednju šansu da uhvati put za Mundijal u Kataru imati u spetembru kada se igraju preostali mečevi Lige nacija. Naravno pod uslovom da bude spreman.

Top Komentari

BHparola
Ima ljudi rade svaki dan 7-8 sati pa za jednu godinu ne imaju ono sto ovih za jednu sedmicu, sve placipitschke danas
5 2
Kladionicar_iz_mira
Primaju milione, nek igraju i sute.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi