Ansu Fati trenutno zarađuje "minimalac", ali spreman je ugovor koji će ga baciti u trans

Uskoro postaje prvotimac?

Ansu Fati trenutno zarađuje "minimalac", ali spreman je ugovor koji će ga baciti u trans

E. Čaušević

Mladi igrač Barcelone, Ansu Fati, postao je prava senzacija u svijetu fudbala nakon što je sa svega 16 godina upisao debi u prvom timu.

Ernesto Valverde je na početku sezone imao ogromnih problema s povredama napadača i zbog toga je u ekipu uvrstio Fatija koji je inače član juniorskog tima. Ovaj 16-godišnjak je tu šansu fantastično iskoristio i u tri meča zabio je već dva gola.

Od ovog igrača se očekuje mnogo u budućnosti, ali u Barceloni ne žele da mu stavljaju pritisak na leđa i poručili su da će ići korak po korak. Pored svih prvotimaca jasno je da Fati ima najmanju platu jer se njegov ugovor ne može porediti s ostalim.

Naime, on je ljetos potpisao ugovor na pet godina s Barcelonom, ali tada nije bio u planovima prvog tima. Početna godišnja plata u prvoj sezoni je 300.000 eura u drugoj godini 350.000, trećoj 400.000, četvrtoj 500.000 i u petoj godini ugovora 600.000 eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, pojavile su se priče da bi Fati jako brzo mogao biti prekomandovan u prvi tim. U tom slučaju on više ne bi igrao za juniore Barcelone ili Barcu B, a i plata bi mu bila znatno veća.

Ansu Fati bi u tom slučaju u prvoj sezoni zaradio milion eura, u drugoj 1,25 miliona, a u trećoj 1,5 miliona eura. Njegova otkupna klauzula je trenutno 100 miliona eura i sigurno bi potpisivanjem novog ugovora bila itekako povećana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ugwemuhwem
Šta će jadan, valja preživjeti.
3 0
Vagabundo
I ja bih na minimalac
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi