Ante Budimir stigao Judea Bellinghama! Ali pričat će se o golu koji je danas postigao
Budimir postigao novi pogodak u Primeri.

Izjednačenje na vrhu liste strijelaca u Primeri

Ante Budimir stigao Judea Bellinghama! Ali pričat će se o golu koji je danas postigao

Eldar Ganibegović

Ante Budimir danas se izjednačio s Judeom Bellinghamom na vrhu liste strijelaca španske Primere, a gol koji je postigao je vjerovatno jedan od najlakših u njegovoj karijeri.

U okviru 30. kola španske Primere od 16:15 sati se na Power Horse stadionu sastaju domaća Almeria i Osasuna.

Već nakon deset minuta pošlo se nazirati gdje će tri boda. Osasuna vodi rezultatom 2:0.

Prvo je u drugoj minuti na asistenciju Aresa gol postigao Arnaiz, a kako da meč Osasune prođe bez učinka Ante Budimira?

Griješe domaći, poklanjaju loptu Moncayoli, koji nesebično dodaje do Budimira, a ovome nije bilo teško da pogodi mrežu Almerije.

Oglasi

Uskoro će sudija Fuertes dati znak za 15-minutni odmor, a do kraja utakmice svakako Budimir ima šansu da postigne još poneki gol.

Tako bi se izdvojio na vrhu liste strijelaca španske Primere. Ovim golom u devetoj minuti se izjednačio s Judeom Bellinghamom i sada imaju po 16.

Jedina razlika je u tome što zvijezda Real Madrida ima tri asistencije, a reprezentativac Hrvatske dvije.

Ovome dodajmo da je u 21. minuti trener domaće ekipe morao napraviti prinudnu izmjenu. Povrijedio se Radovanović, a umjesto njega na teren je ušao Pena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Almeria (4-3-3): Maximiano; Pubill, Montes, Radovanović/Pena, Centelles Plaza; Robertone, Gonzalez, Viera; Arribas, Ramazani, Milovanović.

Osasuna (4-3-3): Herrera; Areso, Catena, Herrando, Cruz; Munoz, Moncayola, Gomez; Garcia, Arnaiz, Budimir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi