Budimir imao poruku za svoju ženu: "Evo, danas su ga vidjele..."
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Junak Vatrenih

Budimir imao poruku za svoju ženu: "Evo, danas su ga vidjele..."

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske trijumfom protiv Armenije rezultatom 1:0 osigurala je novi plasman an EURO. Iako su očekivali lakše kvalifikacije, Vatreni su do posljednjeg kola morali da se živciraju, ali na kraju se sve dobro završilo za izabranike Zlatka Dalića.

Po završetku utakmice u Zagrebu protiv Armenije stigli su prvi komentari iz hrvatske reprezentacije. Izjavu je dao heroj Vatrenih i strijelac pobjednosnog gola Ante Budimir.

"Ponovo je Hrvatska na velikom natjecanju sretan što sam dio toga. Meni kao napadaču nema ljepšeg od toga da zabijem gol", rekao je presretni Budimir, a onda nastavio sa zanimljivom izjavom, ali i porukom.

"Moja žena i bake nekad ne razumiju šta se radi na terenu pa pitaju gdje je gol. Pa evo, danas su ga vidjele. Bili smo opasni, brzo smo protok lopte imali, Borna je brzo centrirao i ja sam znao gdje trebam biti."

Nije mogao zadržati emocije ovaj rođeni Zeničanin.

Oglasi

"Imao sam pomiješane emocije dok nisam bio u reprezentaciji. Bio sam strpljiv, radio sam na sebi, vraćao fromu i čekao priliku. Navijao sam za Hrvatsku cijelo vrijeme. Ovo mi je jedan od najdražih golova u karijeri. Htio bih uživati u današnjem danu, a od sutra me čeka moj klub."

[related]https://sportsport.ba/fudbal/euro-2024-zrijeb-sesiri-hrvatska-srbija/463139/komentari[/related]

Sa dozom optimizma putuje se u Njemačku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Hrvatska je uvijek konkurentna na velikim takmičenjima. Znamo šta želimo i ne sumnjam da će tako biti u Njemačkoj", istakao je Budimir i za kraj dodao:

"Znamo šta nas tamo čeka, potrudit ćemo se dati na terenu sve od sebe."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije