Najbolji kada je najteže - Hrvatska na prepunom Maksimiru čekirala kartu za EURO!
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo

Najbolji kada je najteže - Hrvatska na prepunom Maksimiru čekirala kartu za EURO!

Esmer Oštraković

Reprezentacija Hrvatske ostvarila je pobjedu u ključnoj utakmici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, te se na taj način plasirala na EURO koji se naredne godine igra u Njemačkoj. Protivnik Hrvatima večeras bili su Armenci, a konačan rezultat bio je 1:0 u korist naših komšija.

Večeras je Hrvatima trebala pobjeda kako ne bi morali razmišljati o rezultatu na utakmici između Walesa i Turske.

Upravo to se i desilo, Hrvatska je upisala pobjedu, a jedini gol na utakmici viđen je u finišu prvog poluvremena.

Ipak, krenimo redom. Praktično se ništa zanimljivo nije desilo do 30. minute kada je Livaković sjajno intervenisao nakon pokušaja Hovhannisyana.

Pet minuta kasnije Sosa pada u kaznenom prostoru gostiju, ali sudija je samo odmahnuo rukom da se igra nastavi.

Oglasi

Jedini gol na utakmici postignut je u 43. minuti utakmice. Budimir je ispratio centaršut, te je glavom pospremio loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na tribinama Maksimira.

U drugom poluvremenu nije bilo previše izglednih prilika. Budimir je u 52. minuti postigao još jedan gol, ali je on poništen zbog prekršaja u napadu.

Dvije sjajne prilike viđene su u 75. minuti. Prvo je Lovro Majer šutirao, ali je golman gostiju sjajno odbranio njegov udarac.

Lopta se odbila do Brozovića koji je šutirao. Svi su vidjeli loptu u mreži, ali je Cancarevic sjajno odreagovao.

Oglasi

Do kraja utakmice Hrvatska nije dopustila bilo kakvo iznenađenje, te su na kraju ostvarili pobjedu vrijednu plasmana na Evropsko prvenstvo.

Vels je poveo i nadao se, ali mora u Baraž

U drugoj utakmici u ovoj grupi Vels i Turska su podijelili bodove, a to znači da Turska kao prvoplasirana ide dalje.

Već u sedmoj minuti do vodstva je stigla domaća reprezentacija. Wilson je upisao asistenciju, a gol je postigao Williams.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Turci su u drugom poluvremenu sa bijele tačke stigli do izjednačenja. Igrala se 70. minuta kada je Yazici postigao gol za poravnanje.

Nakon ovog remija Turska je kao prvoplasirana iz grupe prošla na Evropsko prvenstvo, dok su Hrvati plasman na EURO izborili sa drugog mjesta u grupi.

Top Komentari

Zax
Bosnjakistanci stari kaucosi ima da gledaju u haber kutiju svoje komsije citavo ljeto.
4 2
BosanskaSvedska
Turska iznad svih,a ovi na drugom su ispod njih da se razumije! Merhaba
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi