Zeničanin ispisao historiju španskog fudbala!

Odigrano pet utakmica posljednjeg kola

Zeničanin ispisao historiju španskog fudbala!

E. Ganibegović

U terminu od 18:30 odigrano je pet utakmica posljednjeg, 38. kola španske Primere, te je poznat osmi španski predstavnik u Evropi za iduću sezonu.

Na ovih pet utakmica odlučivalo se o sedmom mjestu, jer je ostalo već bilo poznato ranije. Barcelona, Real, Atletico i Sociedad će u Ligu prvaka, a Villarreal i Betis u Evropsku ligu.

Sevilla će u Ligu prvaka kao pobjednik Evropske lige, dok se vodila borba za sedmo mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu. Na kraju ga je zauzela Osasuna i po prvi put u historiji Španija će imati osam predstavnika u Evropi u jednoj sezoni.

Osasuna je na svom terenu savladala direktnog konkurenta, Gironu. Bilo je 2:1. Oba gola postigao je Ante Budimir na otvaranju drugog dijela, a za goste Reiner u 75. minuti. Gazzaniga je u 96. minuti dobio crveni karton, pa su gosti ostali s igračem manje. 

Kako je i Sevilla imala šanse za sedmo mjesto (u tom slučaju ne bi osam timova išlo u Evropu), možemo reći da je rođeni Zeničanin, Ante Budimir, ispisao historiju španskog fudbala tako što je Osasunu odveo u Evropu, odnosno Sevillu ostavio bez sedmog mjesta.

A Sevilla je poražena od Real Sociedada s 2:1. Mendez i Cho su pogađali za domaće, a Lamela je u 77. minuti prepolovio rezultat.

Oglasi

Mallorca je bez povrijeđenog Dennisa Hadžikadunića savladala Rayo Vallecano s 3:0, a golove u drugom poluvremenu su postigli Muriqi, Copete i Rodriguez.

Atletico Madrid je na gostovanju gubio pa vodio protiv Villarreala, a na kraju je završeno 2:2. Žuta podmornica do vodstvo stiže u 9. minuti preko Jacksona, da bi Correa izjednačio u 18.

Isti igrač u 56. minuti preokreće rezultata, a u 71. minuti je Witsel dobio direktan crveni karton pa su Jorgandžije meč završile s igračem manje. Iskoristio je to Villarreal u trećoj minuti nadoknade kada gol postiže Pascual. 

Real Madrid i Athletic Bilbao su na Bernabeu podijelili bodove, bilo je 1:1. Vesga je promašio penal u 10. minuti, no vodstvo gostima na otvaranju drugog dijela donosi Sancet.

Karim Benzema je u 72. minuti pogodio iz penala, a dvije minute kasnije ga je zamijenio novi kapiten, Modrić. Bio je ovo posljednji gol i posljednji nastup Benzeme u dresu Reala.

Oglasi

U preostalim utakmicama biti će odlučen i treći putnik u niži rang. Elche i Espanyol su već čekirali karte, a trenutno se u zoni ispadanja nalazi još i Valladolid. 

Primera, 38. kolo:

Mallorca - Rayo Vallecano 3:0
Osasuna - Girona 2:1
Real Madrid - Athletic Bilbao 1:1
Real Sociedad - Sevilla 2:1
Villarreal - Atletico Madrid 2:2

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od 21 sat posljednjih pet utakmica ove sezone igraju:

Betis - Valencia
Celta - Barcelona
Elche - Cadiz
Espanyol - Almeria
Valladolid - Getafe

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi