Daliću osmijeh od uha do uha: Ante Budimir je zabio golčinu u La Ligi!

Majstorija robusnog napadača

Daliću osmijeh od uha do uha: Ante Budimir je zabio golčinu u La Ligi!

E. Škorić

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir postigao je večeras spektakularan gol za Osasunu.

Osasuna je ugostila Alaves u 27. kolu španske La Lige sa željom da stigne do nove pobjede i za sada su Pamplonci na dobrom putu to da urade.

Bili su večeras bolji rival od Alavesa, da bi u 76. minuti poveli sa 1:0. Ante Budimir, hrvatski reprezentativac rođen u Zenici, zabio je golčinu za TV špice.

Budimir igra u nevjerovatnoj formi i sa 14 golova je u samom vrhu liste strijelaca iza Bellinghama (16), Mayorala (15) i Dovbyka (14).

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1764766593546949055[/twitter]

Osim toga, sjajni napadač je ranije mogao da zabije još jedan interesantan gol, kada je prsima gađao, ali je golman Alavesa uspio da odbrani.

Budimir je nedavno doživio neugodnu povredu, ali srećom izbjegnuta je operacija lica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Po svemu sudeći, bit će velika uzdanica Zlatka Dalića na Evropskom prvenstvo u Njemačkoj, a navijači Osasune ga obožavaju i nadaju se da ih neće napustiti na ljeto.

32-godišnji robusni napadač visok 190 cm ima 19 nastupa i dva gola u dresu reprezentacije Hrvatske, a prije Osasune je igrao za Mallorcu, Crotone, Sampdoriju, St. Pauli, dok je u Hrvatskoj nastupao za Goricu, Inter Zaprešić i Lokomotivu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi