Kakav Petković, kakav Livaja: Hrvatska ima nezaustavljivu gol-mašinu o kojoj se najmanje priča
Fenomenalna sezona za iskusnog napadača

Čovjek je majstor svog zanata

Kakav Petković, kakav Livaja: Hrvatska ima nezaustavljivu gol-mašinu o kojoj se najmanje priča

M. Šljivak

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić imao je u prethodnom periodu dosta problema s napadačima, no njegove probleme na Evropskom prvenstvu mogao bi riješiti fenomenalni Zeničanin Ante Budimir.

Iskusni 32-godišnji napadač Ante Budimir i danas je heroj Osasune. Tim iz Pamplone je na svom El Sadaru savladao Cadiz s 2:0, a Hrvat je postigao oba gola.

Budmir je ove sezone čudesan u dresu Osasune. Protiv Cadiza je nastavio igrati odličan fudbal i Zlatko Dalić bi ga lako mogao vidjeti u početnih 11 Vatrenih na Evropskom prvenstvu. Jednostavno, čovjek igra fudbal života.

Osasuna je povela u 63. minuti meča. Garcia ubacuje s desne strane, a Budimir fenomenalno glavom matira protivničkog golmana Ledesmu za 1:0.

Hrvatski napadač je tačku na ovaj meč stavio u prvoj minuti sudijske nadoknade. Dobio je odličnu loptu Aresa i zatim je rutinski završio akciju za pobjedu svog tima od 2:0.

Oglasi

OVDJE pogledajte oba pogotka fenomenalnog hrvatskog napadača.

Za Budimira je ovo 13. gol u La Ligi ove sezone. Igra zaista odlično i ako ovako nastavi Dalić će zadovoljno trljati ruke i neće mu biti bitno što u nacionalnom timu više nema Marka Livaje ili što Bruno Petković igra nešto slabije nego inače.

Ovaj 32-godišnji momak koji je rođen u Zenici za nacionalni tim Hrvatske je debitovao upravo kod Zlatka Dalića 2020. godine. Odigrao je 19 utakmica za Vatrene i postigao je dva pogotka.

Međutim, šansu je uglavnom dobijao s klupe. Startao je samo u osam utakmica koje je Hrvatska igrala, a zabijao je protiv Turske i Armenije.

Oglasi

Trenutno je bez ikakve dileme prvo napadačko ime Hrvatske. S ovakvim igrama put na Euro je sigurna stvar i Dalić je na slatkim mukama kada ima ovakvu gol-mašinu u ekipi.

U prethodnom periodu Dalić je uz Budimira, Livaju i Petkovića u centru napada koristio Andreja Kramarića, Marca Pašalića i Diona Drenu Belja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Budimir je kroz karijeru promijenio ogroman broj klubova. Prije dolaska u Osasunu igrao je za Mallorcu, a ranije je nastupao u Italiji za Crotone i Sampdoriju.

Jedno vrijeme ovaj fudbaler je igrao za njemački St. Pauli, dok je u Hrvatskoj nastupao za Inter Zaprešić, Lokomotivu, Goricu i Radnik. Kratko je bio i u austrijskom LASK-u iz Linza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi