I Dalić je poljuljan: Nakon košmarne noći za Budimira stigla vijest koju nikako nije želio čuti!
Foto: CA Osasuna

Problemi za napadača koji igra u odličnoj formi

I Dalić je poljuljan: Nakon košmarne noći za Budimira stigla vijest koju nikako nije želio čuti!

A. Čaušević

Hrvatski napadač rođen u Zenici, Ante Budimir, zadao je veliki strah svima u Osasuni, ali je definitivno zabrinuo i sve u taboru Vatrenih, prije svih selektora Zlatka Dalića. Nakon teške noći za iskusnog napadača stigle su zabrinjavajuće vijesti zbog kojih će neko vrijeme provesti van terena.

Budimir je dobio jak udarac u lice poslije kojeg je pao u nesvijest. Hitno je prebačen u obližnju bolnicu na pretrage kako bi se utvrdio stepen povrede i treba li ostati zadržan na promatranju.

Nekoliko sati kasnije za sve je u Osasuni stiglo olakšanje kada su ga vidjeli u hotelu nakon što je dobio dozvolu od liječnička da može odletiti sa ostatkom ekipe u Pamplonu.

"Budimir ima prijelom desnog maksilarnog sinusa i čeka pregled maksilofacijalnog kirurga na Univerzitetskoj klinici Navarra kako bi se utvrdilo treba li mu hirurška intervencija."

"Igrač se već vratio u koncentracijski hotel, a sutra se vraća u Pamplonu", objavila je Osasuna preko svojih društvenih mreža sinoć u ponoć.

Oglasi

Ipak, po dolasku u Pamplonu za Budimira nisu stigle toliko lijepe vijesti. Morat će obaviti operaciju i nije poznato koliko će oporavak trajati, a poslije toga će morati nositi i zaštitnu masku.

Budimira sigurno čeka mjeseca dana pauze što znači da će i preskočiti martovske utakmice Vatrenih što je praktično posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo.

Iskusni napadač je ove sezone zaista briljirao te je u dosadašnjem dijelu sezone najbolji hrvatski ofanzivac te velika Dalićeva uzdanica za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Osasuna treba Budimira da se vrati što je prije moguće jer baskijski tim izrazito ovisi o njegovim golovima. Sa 14 golova u sezoni 2023/24, Hrvat je samo jedan gol udaljen od najbolje sezone u karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nalazi se u Top 4 liste strijelaca za trofej Pichichi, sa 13 ligaških golova izjednačen je s Moratom i nalazi se iza Dovbyka (14), Borje Mayorala (15) i Bellinghama (16).

Budimir je omiljen među navijačima Osasune, a većinu golova, ukupno osam, postigao je na stadionu El Sadar gdje je dobio nadimak Zenički labud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi