Ante Budimir izgubio svijest nakon što je zamijenjen, hitno prevezen u bolnicu!

Nesreća za hrvatskog napadača

Ante Budimir izgubio svijest nakon što je zamijenjen, hitno prevezen u bolnicu!

E. Škorić

Hrvatski napadač rođen u Bosni i Hercegovini, Ante Budimir (32), zbog zdravstvenih problema završio je u bolnici u Gran Canariji i očekuje se da tamo ostane najmanje do ponedjeljka.

Napadač Osasune dobio je jak udarac u lice nakon jednog vazdušnog duela u 90. minuti meča protiv Las Palmasa.

Pao je na teren i lice mu je bilo krvavo. Nakon što je zamijenjen, izgubio je svijest, pa je odmah prevezen u bolnicu, gdje će biti odrađene dodatne pretrage.

Na press konferenciji nakon utakmice trener Osasune je objavio da je fudbaler ostao bez svijesti i da je morao biti hitno prebačen u bolnicu gdje će se obaviti testovi kako bi se procijenilo njegovo stanje.

Osasuna će morati prespavati na Gran Canariji, pa ako ne bude daljnjih komplikacija s njegovim stanjem, očekuje se da će se napadač moći vratiti u Pamplonu s crvenom ekspedicijom u ponedjeljak.

Oglasi

“Sada će ga odvesti u bolnicu. Izgubio je svijest i sada će biti testiran. Pošto smo i mi proveli noć, pa… nadajmo se da imamo dobre vijesti, ali ne mogu vam reći jer je imao vrtoglavicu i izgubio svijest od tog udarca", rekao je trener Pamplonaca Jagoba Arrasate.

Duel u Gran Canariji završen je rezultatom 1:1 i trener Osasune smatra da je on itekako dobar, ali također ističe da je uz malo sreće njegova ekipa mogla da cijelog plijena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se 32-godišnjeg Budimira tiče, ovo mu je 31. nastup i ima čak 14 golova u La Ligi uz dvije asistencije. Definitivno najbolji igrač Osasune, koja ima 33 boda i nalazi se u sredini tabele, tačnije na 11. mjestu.

Ante Budimir je četvrti strijelac prvenstva, a iše golova dali su jedino Bellingham (16) i Mayoral (15). Isti broj golova kao i on ima sjajni ukrajinski fudbaler Dovbyk iz Girone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi