O onom što je u 91. minuti napravio hrvatski fudbaler Ante Erceg dugo će se pričati

Spektakl

O onom što je u 91. minuti napravio hrvatski fudbaler Ante Erceg dugo će se pričati

Midhat Šljivak

Nevjerovatan meč u 4. kolu HNL-a odigrali su u Puli Istra 1961 i NK Osijek, a na kraju je susret završen rezultatom 4:4. Do boda domaći su stigli autogolom Mkrtchyana u prvoj minuti nadoknade, a ogromne zasluge ima sjajni Ante Erceg koji je napravio dar-mar kroz odbranu.

Gledaoci u Puli mogli su uživati u večerašnjem duelu Istre i Osijeka. Vidjeli su osam pogodaka u remiju svog tima s Osijekom (4:4), a do boda su stigli u 91. minuti meča.

Nesretno je svoju mrežu pogodio Armenac Styopa Mkrtchyan. Učinio je to nakon fenomenalnog prodora Ante Ercega.

Sjajni napadač Istre došao je do lopte kod korner zastavice. Prošetao se kroz odbranu Osijeka koja je izgledala kao skupina amatera i pokušao je uposiliti saigrača.

Međutim, na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme našao se Styopa Mkrtchyan. Zatresao je vlastitu mrežu i domaćem timu je donio izjednačenje.

Oglasi

Erceg je ovim potezima izazvao pravu eksploziju među vatrenim domaćim navijačima koji su ga ovacijama pozdravili.

Iskusni 33-godišnji napadač je prethodno u 85. minuti meča smanjio prednost Osijeka na 4:3, ali ovo što je napravio u nadoknadi je nešto zaista posebno.

On je u ovoj sezoni postigao dva pogotka za Istru i pokazao je da će ove sezone biti udarno oružje tima iz Pule.

Istra je nakon četiri kola još uvijek bez pobjede. Imaju dva osvojena boda i ispod njih je samo Rudeš koji je bez bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ante Erceg je napadač koji je u bogatoj karijeri igrao za RNK Split, Balikesirspor, Hajduk, Al Ahli, Brondby, Esbjerg i Osijek. U istri je od 2022. godine.

Top Komentari

Manager
Nije bezveze Romanov najbolji igrac ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi