Pula je gorila: U HNL-u odigrana utakmica kakvu Evropa nije odavno vidjela!
FOTO: Goran Sebelic/CROPIX

Ludilo na terenu

Pula je gorila: U HNL-u odigrana utakmica kakvu Evropa nije odavno vidjela!

Haris Zilić

HNL je ove sezone rezervisan za spektakularne utakmice, a još jedna takva odigrana je večeras u Puli u okviru 4. kola između domaće istre i Osijeka, a gledaoci su vidjeli osam golova i mnogo dobrih prilika.

Osijek imao dva razlike, Istra je došla do boda, završeno je 4:4!

Uvodne minute utakmice nisu dale naslutiti da nas čeka spektakl.

Počelo je sve u 22. minuti kada je Mkrtchyan doveo Osijek u vodstvo od 0:1. Domaćini brzo uzvraćaju preko Majstorovića koji u 28. minuti pogađa za 1:1 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku totalno ludilo, vidjeli smo 12 minuta nevjerovatnog fudbala.

Oglasi

U 48. minuti Caktaš dovodi Osijek u novo vodstvo od 1:2, a minut kasnije Nebyla poravnava na 2:2.

Nakon toga dva brza gola Osijeka. Lovrić u 58. minuti iz penala pogađa za 2:3, a u 60. minuti Nejašmić pogađa za 2:4.

U 70. minuti gosti iz Slavonije pogađaju prečku, a u 81. minuti veliku šansu imao je bh. fudbaler Amer Hiroš koji je u drugom poluvremenu ušao u igru, njegov udarac odlazi pored gola.

Do kraja utakmice Istra se nije predavala, Erceg u 84. minuti smanjuje na 3:4, a onda je stadion u Puli eksplodirao u drugoj minuti sudijske nadoknade, Erceg pogađa za 4:4 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 4. kolo:

Istra - Osijek 4:4 (Majstorović 28', Nebyla 49', Erceg 84', 90+2'/Mkrtchyan 22', Caktaš 48', Lovrić 58' (p), Nejašmić 60')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi