Dva su svijeta različita: Balkanski trio je sve ono što Ante Rebić nije, sve je stalo u 10 sekundi

Scena pred zagrijavanje

Dva su svijeta različita: Balkanski trio je sve ono što Ante Rebić nije, sve je stalo u 10 sekundi

Admin Čaušević

Fenerbahce je dobio svoj prvi istanbulski derbi u ovoj sezoni, a onaj najvažniji ga čeka za dvije sedmice. Poprilično lako su Kanarinci u gostima pobijedili Bešiktaš sa 1:3, a nekolicina igrača sa Balkana su bili među protagonistima ovog duela.

Dok su za Fenerbahce nastupili Edin Džeko, Dušan Tadić i Dominik Livaković, na drugoj strani se u ulozi startera našao Ante Rebić.

Sam izlazak na zagrijavanje možda je i najbolji pokazatalj u kakvom raspoloženju se nalazi balkanski trio u Fenerbahceu, a kako je Rebiću u Bešiktašu.

I dok su Livaković, Tadić i Džeko jedva čekali da istrče iz tunela, puni želje i elana da dođu do pobjede, kod Rebića je vladalo totalna suprotnost.

Hrvat je djelovao bezvoljno, izašao je iz tunela kao da se radi o normalnom treningu, a ne jednom od najvećih gradskih derbija svijeta.

Oglasi

Govor tijela je pokazao određenu ravnodušnost što se sve nekako prenijelo i na teren, kako kod samog Rebića tako i kod ostalih igrača Bešiktaša koji su u očajnoj formi.

Rebić se na terenu Tupras stadiona na kraju zadržao 65 minuta i nije imao značajnu rolu. Njegova izmjena je prošla nekako i nezapaženo jer sve desilo prilikom dosuđenog penala za Fenerbahce.

Na drugoj strani Livaković je imao relativno mirnu noć na golu, dok su Džeko i Tadić zabili golove s tim da je Srbin u sudijskoj nadoknadi promašio i penal.

Inače, sam Rebić ima određenih problema u Bešiktašu, tako je početkom novembra bio izbačen s treninga. Razlog su bili neposlušnost i kršenje klupske discipline.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Takve stvari nisu nikakva novost za kontroverznog dečka iz Splita jer je ranije imao sličnih problema i u Milanu, dok ga je Zlatko Dalić prije dvije godine izbacio iz reprezentacije Hrvatske zbog kritika na društvenim mrežama.

Rebić je ljetos stigao u Bešiktaš kao slobodan igrač iz Milana, a u dosadašnjih 15 mečeva u dresu istanbulskog kluba nije postigao niti jedan gol što je dovoljan pokazatalj u kakvoj formi se nalazi ovaj 30-godišnjak.

Top Komentari

K79
jos jedan tekst za rubriku najveće moguće gluposti hahahaha hahahaha
2 0
user1676370670
Kakav debilizam od novinarsta...Svako danas moze pisati sta hoce...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi