Izbacivanje iz reprezentacije Hrvatske je sitnica kakvo poniženje je Ante Rebić doživio u petak!

Težak period za Hrvata

Izbacivanje iz reprezentacije Hrvatske je sitnica kakvo poniženje je Ante Rebić doživio u petak!

A. Čaušević

Odlazak u Bešiktaš nije se pokazao kao pravi potez za Antu Rebića, a novi težak udarac u karijeri bivši reprezentativac Hrvatske je pretprio u petak i to nakon što je ponižen od strane jednog od najlošijih timova tzv. Liga petice.

Rebiću se ne i sviđa toliko u Istanbulu gdje je stigao ljetos iz Milana. Već traži izlaz iz Turske, ali ga ne pronalazi i teško da će ga pronaći, makar u januaru.

Naime, hrvatskog ofanzivca su prije nekoliko dana ponudili Salernitani, fenjerašu Serije A i timu sa svega 12 bodova iz 20 odigranih utakmica.

Međutim, u Salernu nisu previše razmišljali, te su odmah rekli "ne" dovođenju Rebića, a nekoliko je razloga zašto su odbili Splićanina.

Jedan od razloga je plata, ipak drugi je onaj što na neki način više boli Hrvata, a to je kako italijanski mediji pišu loša produktivnost.

Oglasi

S obzirom i da u Bešiktašu ne igra u kontinuitetu te da je i dalje bez gola u prvenstvu u Salernitani su odmah odlučili da ga prekriže.

Sigurno je ovo novi bolan udarac za dečka koji je prije nekoliko godina igrao fantastičan fudbal dok je nastupao za Eintracht iz Frankfurta.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić ga je zbog "predugog jezika" izbacio iz reprezentacije nakon posljednjeg Eura, ali Rebića sigurno i boli to što ga više neće ni klubovi poput Salernitane.

"Nakon svega nije ni bitno ko je 'krivac' činjenica je da smo zadnje dvije, tri godine sr*nje", započeo je tada Rebić na društvenim mrežama te nastavio:

"Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentovanu generaciju i dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu. A stručLJAci s TV; ostavite gemišt prije emisije i navijajte za Hrvatsku! Zajedno smo jači".

Oglasi

Taj ispad je okarakterisan kao najveći napad na Dalića ikad te je Rebić odmah prekrižen barem dok je trener iz Livna na klupi Vatrenih.

Teško je reći šta je krenulo po zlu u karijeri ovog 30-godišnjaka, ali jasno je da je jedan od faktora i njegova karakter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom ove sezone bio je izbačen i sa treninga Bešiktaša, ali je naknadno vraćen u tim. Uspio je zabiti samo jedan gol i to u Kupu Turske.

Rebić je još kao 20-godišnjak otišao iz Splita u Fiorentinu za, 2013. godine, i više nego odličnih 4.5 miliona eura. To je najbolji pokazatelj o kakvom talentu se radilo...

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Veliki talenat, ali nije mnogo napravio u karijeri proporcionalno sa talentom koji je posjedovao pogotovo u reprezentaciji Hrvatske...
0 1
Zlatnidelirij76977
Nije on neki preveliki talenat. To je bil dobar marketing medija, a on je prosjek.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi