Turska liga jača za Nemanju Matića, bit će plaćen samo milion eura

Stiže iskusni veznjak

Turska liga jača za Nemanju Matića, bit će plaćen samo milion eura

Edmir Škorić

Mnogi fudbaleri koji dolaze s prostora bivše Jugoslavije odlučili su karijeru nastaviti u Turskoj, a čini se da takav scenarij očekuje i iskusnog srpskog veznjaka Nemanju Matića (35).

Poznato je da je Matić na izlaznim vratima Rennesa i da je ušao u određeni sukob sa vlastima francuskog kluba. Ljut jer nisu ispoštovali dogovor o upisu njegove djece u međunarodnu školu, Matić je napustio Rennes u decembru, iako je prije samo pola godine došao u taj klub.

“Nažalost, zbog moje greške, nisam uspio da moju privatnu situaciju prilagodim profesionalnoj. Nisam uspio da upišem djecu u internacionalnu školu, u koju su išli od početka školovanja. Zato sam bio odsutan u prethodna tri dana, da bih probao da riješim ovaj veliki problem za mene i moju porodicu i vraćam se u Rennes, gde ću zajedno sa čelnicima kluba donijeti odluku o narednim koracima”, napisao je Matić.

Međutim, on već neko vrijeme ne trenira u Rennesu i čini se da zajedno s klubom traži način da se riješi ova situacija. S obzirom da ima ugovor do ljeta 2025. godine, Rennes može napustiti samo ako neko plati odštetu, a ona svakako nije velika.

Bilo je govora da bi mogao preći u Lyon, ali do sada nije bilo konkretnih ponuda, ali se u turskim medijima pojavljuju glasine da je tamošnji velikan Bešiktaš spreman da ga kupi.

Oglasi

Navodno mu Bešiktaš daje ponudu da potpiše ugovor na 1,5 godinu plus 1 godinu. Inače, Matićeva godišnja plata je tri miliona eura, a turski klub će iznaći način da je pokrije.

S obzirom da su za 20 miliona eura kupili Azora Matusiwu iz Groningena koji igra istoj poziciji, u Rennesu sada nemaju problem da puste Matića, ali čeka se konkretan prijedlog Bešiktaša, koji bi mogao samo milion eura dobiti iskusnog veznjaka.

Matić bi taman mogao da pokrpi rupu u veznom redu koja je nastala nakon povrede reprezentativca BiH Amira Hadžiahmetovića, a u tom klubu bi ga dočekao i hrvatski fudbaler Ante Rebić, dok poznaje još nekoliko fudbalera koji su igrali u Premier ligi poput cenka Tosuna, Vincenta Aboubkara, Alexa Oxlade-Chamberlaina...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bilo bi to još jedno fudbalsko iskustvo za ovog fudbalera koji je u Premier ligi igrao za Manchester United i Chelsea, bio član Rome, Benfice, Vitessea, slovačkih Košica, dok je u Srbiji igrao za omladince Zvezde i Partizana, s tim da je prvi profi ugovor potpisao sa Kolubarom.

Turska liga bi tako bila jača za još jednog fudbalera sa Balkana. Tamo su i mnogi bh. igrači, a među najvećim facama Edin Džeko i Edin Višća, Dušan Tadić, Dominik Livaković, spomenuti Rebić, Haris Hajradinović, Dal Varešanović...

Top Komentari

BosanskaSvedska
I ujedno predzu u islamsku vjeroispovjesti! I sunet ubrzo kao i tadic itd.
1 1
Liga penzionera
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi